Arkivfoto

Arkivfoto

Hård dag:

Et tyveri og et røveri på en dag i samme Netto

To gange på kort tid måtte politiet rykke ud til Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus

Det var en lidt for begivenhedsrig dag torsdag for personalet i Netto på Skt. Knuds Torv i det centrale Aarhus. Først blev der anmeldt om et butikstyveri, og godt to timer senere udviklede et butikstyveri sig til et røveri. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Klokken 15.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus, hvor en butiksdetektiv havde tilbageholdt en butikstyv. Butiksdetektiven havde inde i butikken bemærket en ung kvinde, der puttede chokolade ned i en medbragt pose. Da kvinden gik op til kassen betalte hun for nogle andre varer, men ikke for den chokolade, hun havde i posen.

Butiksdetektiven tog derfor fat i kvinden på den anden side af kasselinjen og bad hende gå med ind i butikkens baglokale. Da politiet kom til stedet, blev den 23-årige kvinde anholdt og sigtet for butikstyveri af chokolade til en værdi af 181 kroner.

Butikstyveri blev til røveri

Godt to timer senere klokken 17.35 fik Østjyllands Politi så endnu en anmeldelse fra Netto på Skt. Knuds Torv i Aarhus, hvor personalet havde fat i en butikstyv, der udviste voldelig adfærd. En af butikkens medarbejdere havde op overvågningsvideoen set en kunde, der var i færd med at stjæle varer fra butikken. Medarbejdere fulgte efter gerningsmanden, der reagerede ved at true medarbejderen med tæsk.

Uden for butikken tog medarbejderen fat i gerningsmanden og bad ham følge med ind i baglokalet. Det fik manden til at puffe til medarbejderen, der tog kontakt til butiksvagten, og de fulgte sammen efter manden hen til Rådhusparken, hvor han fik øje på dem og råbte noget i stil med ”følger I stadig efter mig?”, hvorefter han fik hen til medarbejderne og truede med at slå dem ned, hvis de fortsatte med at følge efter ham.

Butiksvagten fortsatte med at følge efter manden, og da der i mellemtiden var blevet ringet efter vagter fik de sammen tilbageholdt manden på Skovgårdsgade og ført ham tilbage til Netto på Skt. Knuds Torv, hvorfra der blev ringet efter politiet. Den 47-årige mand blev fundet i besiddelse af flere varer fra butikken, og han blev anholdt og sigtet for røveri.

jwh

Publiceret 13 December 2019 16:38