Rydevæget i Aarhus V

Rydevæget i Aarhus V Foto: Ritzau Scanpix

Politiet holder tæt om terroraktion i Aarhus

Hverken Østjyllands Politi eller Københavns Politi vil fortælle de nærmere omstændigheder om aktionerne. Herunder heller ikke, hvor mange anholdte der evt. skal fremstilles ved retten i Aarhus torsdag

Af
MARIA DALHOFF, HENRIK GRØNVALD & MORTEN NYSTRUP

JP Aarhus

Onsdagens koordinerede politiaktion med anholdelser og ransagninger begrundet i mistanke om planlægning af terrorangreb berører også Aarhus. Men i hvilket omfang, og hvor aktionen fandt sted i Aarhus, ønskede politiet onsdag ikke at oplyse. Hverken Østjyllands Politi eller Københavns Politi vil fortælle de nærmere omstændigheder om aktionerne. Herunder heller ikke, hvor mange anholdte der evt. skal fremstilles ved retten i Aarhus torsdag.

Ifølge JP Aarhus’ oplysninger gennemførte politiet en aktion på Rydevænget i det vestlige Aarhus natten til onsdag. Et vidne fortæller til avisen, at han omkring kl. 01.00 fik en sms fra en bekendt, der spurgte, hvad der foregik i kvarteret. Ifølge vidnet var et stort parkeringsareal i boligkomplekset afspærret, og mellem 15 til 30 politifolk, herunder flere kampklædte, undersøgte området – også med hunde.

På et tidspunkt løb en af hundene tværs over parkeringspladsen, hvorefter vidnet hørte en mand råbe: »Få den hund væk.« Efterfølgende kom politiet gående med en mand, der blev kropsvisiteret og kørt væk i en civil politibil.

Frem til kl. 03.00 arbejdede politiet i området. I løbet af natten blev flere biler kørt væk på fejeblade, angiveligt til nærmere undersøgelser.

Politiet dukkede igen op onsdag eftermiddag for at undersøge området nærmere, oplyser vidnet.

"Jeg var ikke nervøs. Jeg er født herude og har boet her altid. I begyndelsen tænkte jeg, at det måtte være noget skyderi, men da jeg så det store politiopbud, stod det ret hurtigt klart, at der måtte være tale om noget stort," siger manden til JP Aarhus.

Københavns Politi er den koordinerende myndighed i terrorsagen. Her kan man dog ikke genkende vidnets forklaring om nattens aktion.

I området i Aarhus V ligger bl.a. Salsabil Moskeen, som ifølge JP Aarhus’ oplysninger har tiltrukket flere unge med tidligere tilhørsforhold i den omstridte Grimhøjmoske i Brabrand gennem de sidste par år. Grimhøjmoskeen blev især kendt i 2016, da TV 2 sendte programserien ”Moskeerne bag sløret”, som satte fokus på, om udvalgte moskeer modvirker eller medvirker til integration. TV2-optagelserne viste bl.a, hvordan imamen i Grimhøjmoskeen underviste kvinder i, hvad der, ifølge imamen, bør føre til pisk og stening.

Publiceret 11 December 2019 18:43