Arkivfoto.

Arkivfoto.

Østjyllands Politi har deltaget i aktion mod planlagt terrorangreb:

20 anholdte på landsplan

Østjyllands Politi har også deltaget i den store aktion mod et planlagt terrorangreb

Af
Jonas Wrede Hansen

Politiet har i dag iværksat en omfattende og koordineret politiaktion flere steder i landet efter mistanke om et planlagt terrorangreb. Ifølge politiet skulle der være tale om et terrorangreb med et militant, islamistisk motiv.

Aktionen er foregået flere steder i Danmark, og Jørgen Bergen Skov, chefpolitiinspektør hos Københavns Politi, har netop på et pressemøde i København bekræftet, at Østjyllands Politi også har deltaget.

På landsplan har politiet været på mere end 20 adresser, og 20 personer er blevet anholdt.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, og chefpolitiinspektør og operativ chef i PET, Flemming Drejer, holdt onsdag eftermiddag pressemøde på Politigården i København for at oplyse om den store aktion mod et planlagt terrorangreb

Chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov, og chefpolitiinspektør og operativ chef i PET, Flemming Drejer, holdt onsdag eftermiddag pressemøde på Politigården i København for at oplyse om den store aktion mod et planlagt terrorangreb Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

"Nogle af disse bliver sigtet for overtrædelse af terrorpagraffen," fortalte chefpolitiinspektøren ved pressemødet, der blev afholdt på bagsiden af Politigården i København.

Det kom desuden frem på pressemødet, at de anholdte personer havde skaffet sig remedier til at fremstille sprængstoffer og forsøgt at fremskaffe skydevåben.

"Vi har fat i alle dem, vi har søgt efter. Der er ingen på fri fod, og vi har nu styr på situationen," fortalte chefpolitiinspektør og operativ chef i PET, Flemming Drejer, der også deltog i pressemødet.

De anholdte personer vil torsdag morgen blive fremstillet i grundlovsforhør, og det er endnu ikke offentligt kendt, hvorvidt nogle af personerne blev anholdt på adresser i Aarhus. Politiet ønskede nemlig ikke at besvare spørgsmål ved pressemødet.

Publiceret 11 December 2019 16:52