Arkivfoto

15-årig faldt om på gaden med hjertestop: Blev genoplivet af betjent og livredder

Af
Jeppe Rafn

Østjyllands Politi har i weekenden lavet sprit- og narkokontroller i forbindelse med de mange julefrokoster, som det er sæson for.

Fredag aften kl. 20.30 deltog en motorcykelbetjent i en kontrol, da han i Vestergade i Aarhus C fik øje på en 15-årig dreng, der lå livløs på fortovet.

Der stod et par forbipasserende, som i samme øjeblik som betjenten havde fået øje på drengen, der lå på fortovet.

"Han havde fået hjertestop, så betjenten begyndte at give førstehjælp sammen med en livredder, der tilfældigvis kom forbi," fortæller Østjyllands Politis pressemedarbejder Jakob Christiansen.

En borger ringede 112, og to andre løb efter en hjertestarter, som der heldigvis var lige rundt om hjørnet, fortæller politiets pressemedarbejder.

Blev genoplivet

"Betjenten brugte hjertestarteren, og da ambulancen kom frem, trak drengen vejret, så han overlevede og er udenfor livsfare," fortæller Østjyllands Politis pressemedarbejder Jakob Christiansen.

Politiet kender ikke årsagen til, at den 15-årige dreng faldt om med hjertestop. Han har tilsyneladende gået for sig selv og er faldet om, uden nogen har set det.

"Vi ved ikke, om det kan være en hjertefejl eller noget andet, der var årsagen," siger Jakob Christiansen og tilføjer, at han umiddelbart ikke var alkoholpåvirket.

Ingen på stedet vidste, hvem den 15-årige dreng var, men politiet fandt hans telefon, hvor der var et telefonnummer til hans forældre, som der blev ringet til.

Den 15-årige dreng blev kørt til tjek på hospitalet.

jr

Publiceret 09 December 2019 11:49