Arkivfoto: Øxenholt Foto

Arkivfoto: Øxenholt Foto

Ung indbrudsbande fra Aarhus dømt:

Stjal design i store dele af Jylland

Tre unge mænd er idømt lange fængselsstraffe for at stå bag omfattende indbrudsstime

Tre mænd fra Aarhus blev torsdag i Retten i Aarhus dømt for en lang række organiserede indbrud i private villaer i Jylland i 2018.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ved indbruddene stjal mændene designervarer og designermøbler, som de efterfølgende afsatte.

Der er tale om en 26-årig mand, som blev idømt ubetinget fængsel i tre år og tre måneder, mens hans to medsammensvorne, mænd på 23 år, blev idømt fængsel i to år og ni måneder for indbrud af særlig grov beskaffenhed.

Mændene blev samlet set dømt for over 20 indbrud begået i blandt andet Aarhus, Ikast, Herning, Aalborg og Silkeborg. Derudover blev de dømt for at have stjålet biler fra et autoværksted – biler, som de efterfølgende brugte i forbindelse med flere af indbruddene.

Én af bilerne brændte de af ved en motorvejsafkørsel i Tilst for at slette sporene. Derfor blev de også dømt for brandstiftelse.

Fællestræk fældede dem

Særlig Efterforskning Vest kom ifølge Østjyllands Politi på sagen, da de analyserede sig frem til række fællestræk ved indbruddene, der blev begået på tværs af de jyske politikredse.

Analyserne førte efterforskerne på sporet af de tre mænd, som politiet holdt øje med i det skjulte, indtil de i december blev anholdt og sigtet for indbruddene. Nogle enkelte designervarer blev fundet hos en af mændene, men størstedelen af tyvekosterne var allerede afsat.

Den 26-årige blev ud over indbruddene også dømt for gentagne gange at have kørt uden førerret, og det kostede ham desuden hans Porsche Cayenne og hans Mercedes, som blev konfiskeret på grund af de gentagne forseelser.

Anklager i Særlig Efterforskning Vest, Jhin Lee, er tilfreds med dommene til de tre mænd.

"De tre mænd har i en periode over et helt år begået omfattende, organiserede tyverier i private hjem. Det er indbrud, de formentligt har tjent mange penge på, og som er gået ud over mange sagesløse borgere. Derfor er jeg tilfreds med, at alle blev idømt flere års fængsel," siger anklageren.

Den 26-årig modtog dommen, mens de to andre udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

dp

Publiceret 05 December 2019 14:52