Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Politirapporten:

Maskerede mænd stjal penge, mens kvinde var hjemme

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 44-årig kvinde blev onsdag klokken 13.48 overrasket af to maskerede mænd, som kom ind i hendes hjem i nærheden af Solbjerg.

Mændene var ikke bevæbnede, men virkede truende og fik adgang til et aflåst skab, hvorfra de stjal nogle penge, inden de stak af.

Østjyllands Politi har en god formodning om, hvem den ene af gerningsmændene er, og efterforsker nu sagen nærmere.

Politihund og betjente fandt narko i bil

En 19-årig mand blev onsdag kl. 20.16 anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg, efter han var blevet standset i sin bil af en patrulje på J.L. Heibergs Vej i Åbyhøj. Betjentene kunne lugte hash fra bilen, da de kom hen til den, og den 19-årige virkede meget nervøs. Derfor besluttede de at ransage bilen, og de tilkaldte en narkohund for at få hjælp til undersøgelsen.

I fællesskab fandt betjentene og hunden en del skunk og hash, som var gemt bag paneler og andre steder i bilen. Derudover lå der også en del kontanter. Både penge og narko blev beslaglagt, og den 19-årige blev kørt til afhøring på politistationen.

21-årig mistede kniv og penge efter visitation

En 21-årig mand blev en kniv og nogle tusinde kroner fattigere, efter han natten til torsdag kl. 00.09 havde haft kontakt med politiet. En patrulje fattede mistanke til en gruppe unge mænd, som stod på Kappelvænget i Aarhus V, og de blev alle visiteret.

Den 21-årige havde en kniv i lommen og flere tusinde kroner i kontanter. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven, og kontanterne blev beslaglagt, da det viste sig, at han skyldte en del penge til det offentlige.

Kniv om halsen – narko i underbukserne

En patrulje fra Østjyllands Politi standsede onsdag kl. 17.50 en bil på Gudrunsvej i Brabrand og tog kontakt til den 24-årige mand bag rattet. Da betjentene havde mistanke til, at han havde narko i bilen, ransagede de den og visiterede den 24-årige.

Manden havde en halskniv hængende om halsen og i bilen lå flere poser med kokain samt en del kontanter. Han blev derfor anholdt og sigtet for at overtræde knivloven og for besiddelse af narko med henblik på salg.

30-årig sigtet for at stjæle jakke under fodboldkamp

En 53-årig mand ringede onsdag kl. 23.10 til politiet, da han opdagede, at hans jakke var blevet stjålet. Manden havde netop set en fodboldkamp på en pub på Kannikegade i Aarhus, da han ville tage sin jakke og gå. Men jakken manglede, og en bargæst fortalte ham, at han netop havde set en mand forlade stedet med en jakke, der lignede den 53-åriges.

Den 53-årige og en af hans venner løb ud af pubben og fandt en 30-årig mand på Lille Torv, som havde den stjålne jakke på. De tilbageholdt ham, indtil politiet kom frem. Betjentene anholdt den 30-årige og fik ham til at aflevere den 53-åriges jakke og pung.

Smed hash ud af bilruden

To 18-årige mænd blev onsdag aften sigtet, efter de var blevet standset af en patrulje på Hejredalsvej i Brabrand. Da patruljen ville dirigere mændenes bil ind til siden, så de, at den ene af de 18-årige smed en lille pose ud af vinduet. Den løb den ene betjent ud for at samle op, mens den anden fik standset mændene.

Posen viste sig at indeholde en mindre mængde hash, som den ene 18-årige blev sigtet for at besidde. Den anden fik en sigtelse for overtrædelse af fyrværkeriloven, da betjentene fandt tre ulovlige kanonslag i handskerummet.

Kvinde stjal kaffe for flere hundrede kroner

En 31-årig kvinde blev onsdag kl. 13.32 opdaget af en butiksvagt, da hun forsøgte at snige sig ud af Fakta på Dytmærsken i Randers med en del kaffeposer til en værdi af flere hundrede kroner. Kvinden lagde kaffen i tasken og gik gennem kassen uden at betale. Vagten holdt hende tilbage og tilkaldte politiet, som kom frem kort efter.

Da kvinden ikke er dansk statsborger og blot var på besøg i Danmark, blev hun anholdt, sigtet for butikstyveri og modtog en straksbøde, som hun skulle betale med det samme.

Specialpatruljen fandt kokain og doping

Et tip førte onsdag kl. 11.53 Østjyllands Politis specialpatrulje til en lejlighed på Ekkodalen i Aarhus V. Inde i lejligheden fandt de både kokain, hash og doping, hvilket den 27-årige beboer blev sigtet for at besidde.

Færdsel

Onsdag kl. 7.49 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Ringkøbingvej i Aarhus C. En 33-årig mand kom cyklende lige ud i krydset, da han blev ramt af en venstresvingende bil ført af en kvinde. Cyklisten ramte ind i bilen og faldt ind over kølerhjelmen og ned på asfalten. Bilisten kørte kort efter videre uden at give sig til kende. Den 33-årige slap umiddelbart fra uheldet med mindre knubs. Østjyllands Politi hører gerne fra den kvindelige fører af bilen.

Onsdag kl. 9.20 blev en 34-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset på Lystrupvej i Risskov. Da politiet fandt noget skunk og en kniv i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for at overtræde knivloven.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Østergårdsvej i Astrup ved Solbjerg begået onsdag d. 4/12 kl. 13.48

• På Hybenvej i Risskov begået onsdag d. 4/12 mellem kl. 11.00 og kl. 18.30

Publiceret 05 December 2019 17:28