Foto: Østjyllands Politi

Foto: Østjyllands Politi

Aarhusianske helte hyldet af politiet:

Reddede liv og fangede indbrudstyve

Fem aarhusianere har fået tak og en lille, kontant erkendtlighed for deres gode gerninger

Tirsdag havde Østjyllands Politi inviteret syv østjyder - fem aarhusianere - til politigården for at hylde dem for deres hverdagsheltegerninger.

De har nemlig gjort noget helt særlig for at hjælpe deres medborgere, og for det fik de takkebreve og et mindre kontantbeløb af politidirektør Helle Kyndesen og stabschef Frits Kjeldsen.

"Alle dusørmodtagere har på hver deres måde gjort en forskel ved at vise mod og handlekraft, og det synes vi, at vi vil påskønne med en lille belønning. En stor tak til alle for hjælpen," siger politidirektør Helle Kyndesen.

Disse aarhusianere blev der uddelt dusør til:

Henrik, 41 år, fra Aarhus V

Henrik er eksemplet på, hvor vigtigt det er at have gode og opmærksomme naboer, som kan holde øje med ens hjem. Den 5. april i år så han en fremmed mand komme gående ud fra naboens have. Han undrede sig over, hvad han lavede der, og han fik mistanke til, at den ukendte mand ikke havde rent mel i posen. Han ringede derfor resolut til sin ven, der er betjent og bor i nærheden, mens han fulgte efter den mistænkelige mand.

Politi-vennen blev guidet frem til manden, som han tilbageholdt, mens han ringede til sine arbejdende kolleger. Kort efter kom en patrulje frem og anholdt manden, som erkendte at have forsøgt at begå indbrud hos Henriks nabo.

Derudover erkendte han at have gået ind i et andet hus i samme kvarter, hvor han dog ikke nåede at stjæle noget – ligesom han indrømmede at have stået bag et par andre indbrud tidligere på året.

Ane, 41 år, fra Aarhus V og Simon, 21 år, fra Tilst

Ane og Simon reagerede prompte, da de den 22. maj så en ældre mand falde om ved et busstoppested ved Vanggårdscentret i Aarhus C. De begyndte straks i fællesskab at udøve førstehjælp på den livløse mand og fik ringet 112. Indtil ambulancen kom frem fortsatte begge med førstehjælpen på manden, der viste sig at have fået hjertestop.

Lone, 49 år, fra Aarhus C og Josefine, 18 år, fra Aarhus C

Mor Lone og datter Josefine viste begge stor handlekraft, da Josefine den 5. juli pludseligt genkendte den mand, der havde begået indbrud i hendes og morens fælles hjem.

Josefine havde den 16. juni overrasket en indbrudstyv, som var brudt ind i familiens hjem. Han stak af fra stedet, men Josefine huskede hans ansigt, og var ikke tvivl, da hun tilfældigvis nogle dage senere opdagede ham, mens han gik på en vej i Brabrand.

Hun ringede til sin mor og fulgte i bil efter manden. Lone fik kontaktet politiet og prajede en tilfældig bil og fik føreren til at køre mod Brabrand. Mor og datter fik til sidst fat i manden og overbeviste ham om, at han skulle blive på stedet. Kort efter kom en patrulje frem, som var blevet guidet godt på vej af Lone, og manden blev anholdt og sigtet for indbrud.

dp

Publiceret 04 December 2019 16:10