En halvautomatisk maskinpistol med patroner i blev i september fundet under en seng i Risskov. Dette er blot et modelfoto af en tilfældig maskinpistol.

En halvautomatisk maskinpistol med patroner i blev i september fundet under en seng i Risskov. Dette er blot et modelfoto af en tilfældig maskinpistol. Foto: Adobe Stock

20-årig skal bag tremmer:

Gemte maskinpistol hos mor og far

En ung mand fra Risskov er idømt ubetinget fængsel i to et halvt år

En blot 20-årig mand i det aarhusianske narkomiljø skal nu ind og sidde i fængsel i to et halvt år.

Det slog en dommer fast ved Retten i Aarhus tirsdag, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Østjyllands Politi fandt i september i år en halvautomatisk maskinpistol gemt i en taske under sengen hjemme hos hans forældre i Risskov.

Sagen begyndte tidligere samme dag som våbenfundet, da en patrulje standsede en bil i det nordlige Aarhus. I bilen sad blandt andet den 20-årige, og da han havde kokain og hash på sig, besluttede patruljen sig for også at ransage mandens lejlighed.

Her fandt de omkring syv kilo hash i en taske og mange tusinde kroner i kontanter. Derudover lå der også våben i form af baseballbat, kniv og en totenschlæger i lejligheden.

Forældre vidste intet

Men det var i den unge mands egen lejlighed, og det viste sig, at der også var noget at komme efter hos hans forældre.

Politiet fandt nemlig ud af, at den 20-årige ofte opholdt sig hos sine forældre i Risskov, og derfor valgte de at aflægge forældrene et besøg og foretage ransagning.

I hjemmet fandt politiet maskinpistolen og flere patroner gemt under sengen. Genstande, som forældrene ikke vidste noget som helst om.

Erkendte alt

I retten stod den 20-årige tiltalt for besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder, ulovlig våbenbesiddelse og narkosalg. Han erkendte alle forhold og modtog dommen på to et halvt års fængsel.

Ifølge specialanklager Dorthe Lysgaard var det besiddelsen af maskinpistolen, der udgjorde den største del af den 20-åriges strafudmåling.

"En maskinpistol med flere patroner isat kan forårsage stor skade, og jeg er derfor tilfreds med, at politiet har fjernet et voldsomt skydevåben fra gaden, og at gerningsmanden har fået en længere fængselsstraf. Samtidigt er jeg tilfreds med, at politiets effektive efterforskning har gjort, at der falder dom under tre måneder efter, at den 20-årige blev anholdt," siger anklageren.

dp

Publiceret 03 December 2019 15:11