Foto:

Foto: Øxenholt Foto

Stor redningsaktion sat i værk:

Frygtede, at kitesurfer var i livsfare

Både helikopter, båd og ambulance blev mandag eftermiddag sendt til Egå, da personer på strandkanten frygtede, at en mand var i havsnød

Af
Jonas Wrede Hansen

Der blev sat gang i den helt store redningsaktion, da der mandag ved 13.30-tiden tikkede en anmeldelse ind om, at en mand muligvis var i havsnød ved Egå. Det oplyser Jesper Hansen, indsatsleder ved Østjyllands Brandvæsen, til Lokalavisen Aarhus.

Han forklarer, at en helikopter blev sendt i luften, Søværnet blev tilkaldt, imens Østjyllands Brandvæsen satte en båd i vandet, og en ambulance ankom, inden manden i vandet kunne fortælle, at han var okay. Han var faktisk aldrig i fare og kunne selv komme ind til land.

(Artiklen fortsætter under videoklippet)

Video: Øxenholt Foto

Brandvæsnets båd fik således hurtigt kontakt til manden, der var ved sine fulde fem.

"Han var noget uforstående over for det store setup. Han var kæntret med sit surfbræt, men var aldrig i fare, og han vidste selvfølgelig ikke, at der var nogen, der havde ringet efter hjælp," fortæller Jesper Hansen og fortsætter:

"Det er klart, at når vi får sådan en anmeldelse, så går vi med både livrem og seler. Derfor blev der sat gang i den helt store aktion hos politiet, som har den koordinerende ledelse i sådan en situation."

Indsatslederen fortæller, at aktionen derfor hurtigt blev afblæst. Det var forbipasserende inde på land, der havde set et surfbræt ligge ud på havet og derfor havde skyndt sig at ringe efter hjælp.

Publiceret 18 November 2019 17:04