Arkivfoto:

Arkivfoto: Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF giver livslang karantæne til tre fans for røgbombe

De tre mænd, der mandag blev idømt fængselsstraffe for forsøg på brandstiftelse mod Jens Stages lejlighed, er ikke længere velkomne til AGF's hjemmekampe

Af
Jonas Wrede Hansen

Tre mænd blev mandag eftermiddag fundet skyldige i forsøg på brandstiftelse mod Jens Stages lejlighed i Aarhus. Det har udløst fængselsstraffe til mændene, som derudover heller ikke længere er velkomne på AGF's hjemmebane, Ceres Park. Det skriver AGF på sin hjemmeside.

"I forbindelse med brandstiftelsen tilbage i juli varslede AGF, at skulle de pågældende blive dømt, og det viste sig, at de havde deres gang til AGF's kampe i Ceres Park, hvilket retssagen har bekræftet - så ville de få en livslang karantæne til alle AGF's kampe. Dette holder vi naturligvis fast i, hvorfor de pågældende nu kan se frem til en livslang karantæne fra alle AGF's kampe," skriver klubben på sin hjemmeside og understreger, at den ikke har yderligere at tilføje til sagen.

Var berusede

De tre tiltalte forklarede i retten, at de inden episoden havde drukket tæt i den 24-åriges lejlighed, inden de bevægede sig mod den tidligere AGF-spillers lejlighed. Her kastede den ene en brosten ind af vinduet. Herefter kastede den 24-årige en røgbombe ind i lejligheden, imens den tredje tiltalte filmede episoden med sin telefon.

Jens Stage var ikke til stede i lejligheden på gerningstidspunktet, men det var hans bofælle, som lå og sov med sin kæreste. Det var anklagemyndighedens opfattelse, at de var i alvorlig fare.

De tiltalte har forklaret, at de ikke troede, at der var nogen hjemme, idet Jens Stage skulle spille kamp i København for FCK dagen efter.

Episoden skete kort tid efter, at Jens Stage i sommer var skiftet fra AGF til FCK.

Læs mere om 'Jens Stage-sagen' i artiklerne herunder:

Publiceret 18 November 2019 17:18