Arkivfoto

Arkivfoto

Politirapporten:

Voldsmand med skydevåben, polak-indbrud hos guldsmed og narko ud af vinduet

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 28-årig mand blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus og efterfølgende varetægtsfængslet i 14 dage.

Manden er sigtet for frihedsberøvelse af en 24-årig kvinde og en 23-årig mand, for vold mod manden og trusler mod kvinden samt for overtrædelse af våbenloven ved at have været i besiddelse af en peberspray.

Derudover er han sigtet for overtrædelse af straffelovens § 192 a ved, under særligt skærpende omstændigheder, at have været i besiddelse af et skydevåben, som han brugte til at true de to personer med.

Polakker brød ind hos Guldsmed

Natten til tirsdag blev der begået indbrud hos en guldsmed i Thorvaldsensgade i Aarhus C.

Politiet blev kaldt til stedet klokken 05.34, da alarmen gik, og flere personer blev set løbe fra stedet. Derfor blev flere patruljer sendt på veje, og betjentene fandt hurtigt frem til de tre personer, der forsøgte at løbe fra politiet. De blev alle indhentet af dels betjente og hunde, anholdt og kørt til politigården.

Tirsdag middag blev de træ mænd, der alle er fra Polen og i alderen 33, 41 og 43 år, fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor de blev varetægtsfængslet i fire uger.

Bilist smed narko ud af vinduet

Mandag kl. 20.21 blev en patrulje på Göteborg Allé i Aarhus N opmærksom på en bil, hvori der sad en mand, der så meget forskrækket ud, da han så politiet. Betjentene vendte derfor om og satte efter bilen, der dog satte farten op.

Efter krydset Bodøvej/Halmstadsgade kørte føreren ud i midten af kørebanen, så patruljen ikke kunne komme op på siden af ham, og pludselig så betjentene, at der blev kastet en plastikpose ud af vinduet.

Kort efter lykkedes det betjentene at få standset bilen, og mens den ene betjente anholdt den 19-årige fører af bilen, løb den anden betjent hen for at finde den plastikpose, det var blevet kastet ud af vinduet. I posen lå der adskillige små poser med hash og skunk pakket til salg.

Den 19-årige mand blev sigtet for:

 • Narkobesiddelse
 • Forsøg på salg af narkotika
 • Ikke at have medbragt sit kørekort
 • Ikke at efterkomme politiets anvisninger
 • Ikke at have tegnet forsikring på bilen – hvorfor nummerpladerne blev taget med af politiet

Butikstyv viste falskt ID

Mandag kl. 15.44 blev en butiksvagt i Bauhaus på Ringvej Syd i Viby opmærksom på en kvindelig kunde, der tog nogle varer ned fra hylden, puttede dem i sin taske og forsøgte at forlade butikken uden at betale for dem.

Butiksvagten tog kontakt til kvinden, der dog ikke kunne fremvise gyldigt billed-id, men kun et sundhedskort, som ikke var nok til at bekræfte hendes identitet. Vagten tog derfor kvinden med ind i baglokalet og kontaktede politiet.

Da politiet kom til stedet blev kvinden sigtet for butikstyveri af 38 stikkontakter og andet lignende elektronik til en værdi af godt 5500 kroner. Betjentene bad kvinden om at legitimere sig, og hun viste dem det samme sundhedskort med et kvindenavn på. Betjentene bad hende svare på nogle kontrolspørgsmål for at sikre, at hun var den, hun udgav sig for at være.

Kvinden virkede utryg ved spørgsmålene og kort efter erkendte hun, at kortet ikke var hendes, men var et hun havde fundet. Den 32-årige kvinde blev derfor også sigtet for falsk anklage.

Færdsel

Mandag kl. 12.38 blev en 23-årig mandlig bilist sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Vestre Ringgade i Aarhus C.

Natten til tirsdag kl. 01.10 skete der et færdselsuheld på Hasle Ringvej i Aarhus V. En 24-årig kvinde kørte ad Hasle Ringvej, da hun i kom ind i rabatten i vestre side, hvorefter hun mistede herredømmet over bilen og påkørte to vejskilte i højre side, hvorefter hun endte i venstre midterrabat. Kvinden kørte efterfølgende fra stedet, men hun blev kort efter anholdt. Det viste sig, at kvinden var narkopåvirket, og hun blev derfor sigtet for narkokørsel.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Aarhus:

 • På Tretommervej i Risskov begået mandag den 11/11 mellem kl. 01.00 og kl. 07.00
 • På Trillegårdsvej i Aarhus V begået mandag den 11/11 mellem kl. 17.20 og kl. 19.15
 • På Colbjørnsensvej i Viby begået mandag den 11/11 mellem kl. 16.00 og kl. 19.20
 • På Bøgeskovparken i Viby begået mellem torsdag den 7/11 kl. 08.00 og mandag den 11/11 kl. 19.30
 • I Hindbærhaven i Lystrup begået mellem torsdag den 7/11 kl. 16.00 og mandag den 11/11 kl. 17.00
 • På Elverdalsvej i Højbjerg begået mellem lørdag den 9/11 kl. 14.00 og mandag den 11/11 kl. 23.20

Publiceret 12 November 2019 16:09