Foto:

Foto: Mathias Bojesen Ritzau Scanpix.

Yahya Hassan ville stikke bror ned: Er indlagt på retspsykiatrisk

Den aarhsianske digter Yahya Hassan afslører vilde detaljer overfor Weekendavisen

Yahya Hassan har udgivet en ny digtsamling - seks år efter, at han udgav den første, der blev den mest solgte debutdigtsamling i Danmark nogensinde. Samtidig afslører han over for Weekendavisen, at han for tiden er indlagt på retspsykiatrisk i Skejby ved Aarhus. Det skriver B.T.

"Det er rigtigt, at jeg gør skøre ting, når jeg tager kokain," fortæller han i interviewet og fortsætter:

"Jeg mister tilliden til alle omkring mig, det kommer med kokainen, jeg mistede endda tilliden til min egen lillebror, det var derfor, jeg lod mig indlægge."

Indlæggelsen skete frivilligt, fortæller digteren. Den blev udløst af, at han overfaldt sin bror en dag. Pludseligt fandt han sig selv med en køkkenkniv i hånden. Klar til at stikke sin bror ned.

Det skete heldigvis aldrig, Yahya Hassen lod sig indlægge.

Yahya Hassan er tidligere blevet blev idømt psykiatrisk behandling på ubestemt tid efter tilståelse af i alt 42 lovovertrædelser.

EN DIGTER MED ET LANGT SYNDEREGISTER:

- 23 år gammel, opvokset i Aarhus V, har palæstinensisk baggrund.

- I oktober 2013 udgav han digtsamlingen 'Yahya Hassan', som beskriver en opvækst med vold, svigt og kriminalitet. Den blev solgt i mere end 120.000 eksemplarer og er den bedst sælgende debutdigtsamling i Danmark.

- I marts 2015 blev han dømt for vold efter at have slået en mand under en bytur ved spisestedet Ali Baba i Vestergade i Aarhus. Han fik fire måneders betinget fængsel.

- I april 2015 erklærer han, at han stiller op som folketingskandidat for Nationalpartiet.

- I februar 2016 bliver han ekskluderet fra Nationalpartiet.

- I september 2016 bliver han i Retten i Aarhus dømt for at have skudt en ung mand i foden i det vestlige Aarhus. Han bliver idømt et år og ni måneders ubetinget fængsel.

- I juli 2018 bliver han anholdt og varetægtsfængslet efter slagsmål ved Aarhus Banegård.

Publiceret 08 November 2019 20:12