Mand gik rundt med køkkenkniv.

Mand gik rundt med køkkenkniv. Modelfoto: Adobe Stock.

Politirapporten: Mand gik rundt med stor køkkenkniv på rutebilstationen

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Gik med kniv på rutebilstationen

En bekymret borger ringede torsdag kl. 10.58 til politiet, da han så en mand gå rundt med en kniv fremme på rutebilstationen i Aarhus C. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf en 54-årig mand, som rigtigt nok havde en stor køkkenkniv på sig. Han blev anholdt og sigtet for overtrædelse af knivloven.

Fremstilling i Retten i Aarhus

Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.30 en 17-årig mand i Retten i Aarhus. Han sigtes for røveri af særlig grov beskaffenhed og voldtægt af særlig farlig karakter mod to kvinder begået på Frederiksberg i København i forening med to andre mænd, der den 26. juni blev varetægtsfængslet i sagen. De to andre mænd er både sigtet for forhold i København og Aarhus, og sagen er samlet hos Østjyllands Politi. Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre, og Østjyllands Politi ønsker derfor ikke at oplyse yderligere i sagen.

Fremstillingstekst fra 26. juni: "Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 13.00 i Retten i Aarhus to mænd på 21 og 22 år fra Aarhus-området, der sigtes for voldtægt af særlig farlig karakter og røveri af særlig grov beskaffenhed begået mod to kvinder på en adresse i Aarhus den 8. juni. De to mænd sigtes også for voldtægt af særlig farlig karakter og røveri af særlig grov beskaffenhed begået mod to kvinder på en adresse på Frederiksberg den 9. juni og for forsøg på voldtægt af særlig farlig karakter og forsøg på røveri af særlig grov beskaffenhed på en adresse i København tirsdag, hvilket dog ikke lykkedes, da de blev anholdt. Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning i sagen, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere.

Håbløs fotoredigering afslørede dokumentfalsk

En 53-årig mand forsøgte sig torsdag eftermiddag først som butikstyv og bagefter som dokumentfalskner. Ingen af delene gik særlig godt. Klokken 16.45 indfandt han sig i Netto på Rundhøjtorvet i Højbjerg, hvor han stjal dagligvarer for nogle få hundrede kroner.

Han blev dog opdaget af en vagt, som tilbageholdt manden. Da den 53-årige blev bedt om at vise ID, legimiterede han sig med et kørekort, som så noget specielt ud. Det fik vagten til at tilkalde politiet, som hurtigt konstaterede, at kørekortet var falsk.

Betjentene visiterede manden og fandt yderligere to falske sundhedskort og et falsk blåt sygesikringsbevis. Både kørekort og sygesikringsbeviser var ubehjælpsomt lavet – fx var nogle af kortene kun trykt på forsiden. Den 53-årige indrømmede, at han havde lavet kortene i Photoshop og selv havde printet dem ud.

Han blev anholdt og sigtet for butikstyveri og dokumentfalsk.

Narkohund og betjente fandt hash og peberspray

Østjyllands Politi havde en narkohund med, da de torsdag kl. 10.45 besøgte en adresse i Hasle, hvor en 25-årig mand bor. Hunden og betjentene fandt i fællesskab en mindre mængde hash og en ulovlig peberspray, og den 25-årige beboer blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for at overtræde våbenloven.

Nede på gaden traf politiet en 22-årig mand, som var på vej op i lejligheden. Han blev visitereret, og på ham fandt betjentene en mindre mængde hash, som han blev sigtet for at besidde.

Færdsel

Torsdag kl. 7.54 skete der et færdselsuheld i krydset Frederiks Allé/Jægergårdsgade i Aarhus C. En 42-årig mandlig bilist foretog et venstresving og ramte ind i en 24-årig mand, som kom cyklende ligeud. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Færdsel

Torsdag kl. 16.35 skete der et færdselsuheld i krydset Søndervangs Allé/Søndervangen i Viby. En 65-årig kvindelig bilist ramte ind i en 26-årig kvinde, som kom cyklende ud i krydset. Cyklisten blev efterfølgende kørt til skadestuen.

Indbrud i private hjem

I Abildhaven i Lystrup begået torsdag d. 7/11 kl. 2.00

I Augustenborggade i Aarhus C begået torsdag d. 7/11 mellem kl. 17.00 og kl. 20.45

På Sabro Skolevej i Sabro begået torsdag d. 7/11 mellem kl. 15.30 og kl. 21.00

jr

Publiceret 08 November 2019 14:11