Gratiakirken på Skejbygårdsvej i Risskov.

Gratiakirken på Skejbygårdsvej i Risskov. Foto: Google Maps

Kirke holder lyset tændt efter tyveri af 92 stole til en halv million kroner

Frikirke i Risskov fik stjålet designerstole ved et indbrud om natten

Endnu et kirkeindbrud og tyveri af designerstole er kommet for dagens lys. Det drejer sig om frikirken Gratiakirken på Skejbygårdsvej i Risskov, der natten til 19. september fik stjålet 92 Børge Mogensen-stole af modellen J39. Det skriver stiften.dk.

"Det var meget tydeligt, at tyvene udelukkende gik efter stolene. De har helt klart vidst, at stolene stod i kirken. Der manglede intet andet, og tyvene begik heller intet hærværk," siger pastor Leif G. Jensen fra Gratiakirken til stiften.dk.

Pastoren bor i præstegården ved siden af kirken på Skejbygårdsvej, men hørte ikke noget om natten, da indbruddet fandt sted. Men om morgenen stod en dør i kirken på klem. Døren var brudt op, og der var kørespor i græsset fra en stor varevogn.

Østjyllands Politi efterforsker tyveriet og er opmærksom på, at der for nylig har været to andre omfattende tyverier af designerstole i Østjylland. Natten til 1. oktober fik Aarhus Sejlklub stjålet 60 designerstole, og natten til 10. oktober fik Thorsager Kirke på Djursland stjålet 143 Kaare Klint-stole. En stor del af Kaare Klint-stolene er blevet fundet igen.

Gratiakirken er i gang med at købe nye kirkestole, efter man har fået et beløb fra forsikringen.

"Samtidig installeres der tyverialarm i kirken, ligesom vi er begyndt at have lysene tændt om natten," siger pastor Leif G. Jensen til stiften.dk.

jr

Publiceret 08 November 2019 00:00