Arkivfoto

Arkivfoto

Stort antal dyre designerstole stjålet:

Nu sidder de på lånte klapstole

60 dyre Børge Mogensen-stole er blevet stjålet fra Aarhus Sejlklub

Af
Jonas Wrede Hansen

Hele 60 Børge Mogensen-stole er blevet fjernet af ukendte gerningsmænd fra Aarhus Sejlklub. Det skriver Århus Stiftstidende.

Det skete natten til 1. oktober, hvor de mange designerstole blev stjålet under et indbrud i sejlklubbens lokaler på Aarhus Lystbådehavn.

"Klublokalerne rummer store vinduer mod tre veje, så gerningsmændene har haft gode muligheder for at se stolene og lave en plan for indbruddet. Alligevel er vi meget overraskede. Det er helt vanvittigt, at en sejlklub ikke i fred og ro kan have stole af god kvalitet til møder og arrangementer. Den slags stole har jo næsten uendelig holdbarhed," siger bestyrelsesmedlem Jens Erik Hansen fra Aarhus Sejlklub til Århus Stiftstidende.

De 60 Børge Mogensen-stole har navnet J39, og hver stol har ifølge mediet en nypris på cirka 3.500 kroner. Tyveriet er desuden meldt til politiet.

Designerstole-tyve på spil

Det er det andet store tyveri af designstole på kort tid. I sidste uge blev der natten til torsdag 10. oktober således stjålet intet mindre end 143 af de værdifulde Kaare Klint-kirkestole fra Thorsager Kirke på Djursland.

Her kunne kirken heldigvis denne uge oplyse, at man havde fået 123 af stolene retur. Mange af stolene blev blandt andet fundet i en varevogn, der var efterladt vest for Aarhus, skriver TV2 Østjylland.

Har man oplysninger om tyveriet i Aarhus Sejlklub, kan Østjyllands Politi kontaktes på telefon 114.

Publiceret 18 October 2019 07:47