Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Billede af storsmilende ekskone med ny kæreste slog netop løsladt mand ud: Drak sig tordnende fuld og brød tilhold mod hende

Det slog klik for netop løsladt aarhusiansk mand, da han så et billede på Facebook af sin smilende ekskone sammen med hendes nye kæreste

Af
Jeppe Rafn

En 54-årig mand fra Aarhus har siden 5. september siddet varetægtsfængslet for at have overtrådt sit tilhold mod sin 37-årige ekshustru. Han har sendt hende omkring 1.500 mails, siden han i januar fik forbud mod at kontakte hende.

25. september fik han ved Byretten i Aarhus en dom på fire måneders ubetinget fængsel, men da han ankede dommen til landsretten, er dommen ikke trådt i kraft, og han har stadigvæk været varetægtsfængslet.

I onsdags blev han så løsladt fra varetægtsfængsling ad hensyn til proportionalitetsprincippet, der handler om, hvor længe man kan sidde varetægtsfængslet i forhold til den straf, man har udsigt til at få.

Begyndte at drikke

Det var onsdag formiddag, han blev løsladt, og da han kom hjem til sin mor, hvor han bor i øjeblikket, så han et billede på Facebook af sin tidligere hustru, der 'storsmilede med sin nye kæreste'.

"Det gjorde ondt, og jeg blev ked af det. Vi var sammen i 14 år og har masser af den slags billeder. Nu gjorde hun det med en anden, og det gik lige i maven, så jeg købte en flaske gin og 12 stærke øl og gik i gang med at drikke," forklarede den 54-årige mand i Retten i Aarhus, hvor han blev fremstillet i grundlovsforhør for igen at overtræde tilholdet mod sin ekskone.

Efter han på løsladelsesdagen begyndte at drikke og var blevet tordnende fuld, som han selv udtrykte det, begyndte han nemlig at skrive til sin ni-årige søn på hans iPad. Han må godt skrive til sin søn, men han havde selv en formodning om, at det var ekskonen, der svarede beskederne, og mange af beskederne (i alt 66 sms'er) var rettet direkte til hende, hvilket er at overtræde det tilhold, han har mod at kontakte hende.

"Det er ikke (navn på sønnen), der svarer, du er komplet psykopat. Hold nu op (navn på ekskonen) du er komplet gennemskuet med din utroskab og ubegribelige svinestreger," stod der blandt andet i de sms'er, han skrev.

Hun anmeldte ham derfor om aftenen til politiet, der i går (torsdag) kl. 15.20 anholdte ham hos hans mor og sigtede ham for at overtræde tilholdet ved at have sendt de 66 sms'er.

Overtrådt tilhold igen

Ved dagens grundlovsforhør krævede anklageren varetægtsfængslingen genoptaget, fordi han igen havde overtrådt tilholdet mod sin ekshustru, og fordi der ifølge anklageren er en klar risiko for, at han igen vil skrive til hende, hvis han er på fri fod.

Hans forsvarer krævede frifindelse med den begrundelse, at det var hans søn, han skrev til, og at det ikke var bevist, at det var ekskonen, han henvendte sig til.

Jeg har brug for hjælp

Til sidst fik den 54-årige mand mulighed for at tilføje noget til sagen, inden dommeren besluttede sig for, om han skulle varetægtsfængsles eller ej.

"Jeg har ikke noget ønske om at genoptage skrivning til forurettede, men vil gerne i gang med samtaler med en terapeut, der er ekspert i folk, der er kørt over af psykopater/narcissister, der har kørt utroskab for åbent tæppe," svarede den tiltalte, inden han blev stoppet af dommeren, der bad ham om at forholde sig til, om han skulle varetægtsfængsles:

"Jeg har brug for hjælp, og det får man ikke i arresten, hvor man er alene 23 timer i døgnet. Det er hårdt for psyken, og jeg har det i forvejen ikke for godt. Jeg vil også sige, at jeg ikke er til fare. Jeg har aldrig opsøgt hende eller truet hende."

Fængslet i fire uger

Den 54-årige mands bøn om hjælp frem for varetægtsfængsling blev dog ikke imødekommet af dommeren, som dømte ham til varetægtsfængsling i foreløbig yderligere fire uger frem til 15. november.

Ifølge dommeren var der begrundet mistanke om, at en stor del af de 66 afsendte sms'er var rettet mod ekskonen, som han har et tilhold mod og ikke på nogen måde må kontakte. Dommeren fremhævede desuden, at han i umiddelbar forlængelse af sin løsladelse havde kontaktet hende, og at der derfor er risiko for, at han vil gøre det igen.

Den 54-årige mand valgte efter en kort rådslagning med sin forsvarer ikke at anke.

Tidligere artikler i sagen:

Publiceret 18 October 2019 15:20