Udbrændte biler på Fjældevænget i Aarhus V.

Udbrændte biler på Fjældevænget i Aarhus V. Arkivfoto: Øxenholt Foto

Politiet benytter sig af fly i kampen mod bilbrande i Aarhus

Østjyllands Politi har fået assistance fra Forsvaret som led i indsatsen mod bilbrande i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

Østjyllands Politi har taget et ekstra 'våben' i brug i indsatsen med at efterforske og forhindre bilbrande i Aarhus. Forsvaret har således assisteret med fly, som ifølge politiinspektør Brian Olsen fra Østjyllands Politi er en stor hjælp.

"Det er ingen hemmelighed, at vi har set en stigning i antallet af bilbrande siden sommerferien. Derfor har vi på landjorden skærpet patruljeringen i de områder, hvor der har været bilbrande. Det har vi så suppleret med flystøtte i aften og nattetimerne, så vi også har øjne i luften," fortæller han til Lokalavisen Aarhus.

Flystøtten giver et meget bedre overblik ved områderne, og det kan ifølge politiinspektøren både bruges til at efterforske de tidligere bilbrande samt forhindre fremtidige episoder.

"Den samlede indsats har blandt andet gjort, at vi i dag kan fremstille to mænd i grundlovsforhør, hvor de sigtes for brandstiftelse af en bil i sidste uge," fortæller Brian Olsen.

Selvom brugen af Forsvarets fly er en stor hjælp for politiet, så er det dog ikke alle borgere, der er helt tilfredse med at blive vækket om natten af flystøj.

"Der er nogen, der har rettet henvendelse, fordi de har været generet af støjen. Det beklager vi selvfølgelig. Vi kæmper alt, hvad vi kan, for at få stoppet antallet af bilbrande," lyder det fra politiinspektøren, som ikke ønsker at uddybe, hvilke slags fly Forsvaret har assisteret med.

Det er to mænd på henholdsvis 25 år og 28 år, som politiet har anholdt i forbindelse med efterforskningen af bilbrandene i det vestlige Aarhus. De to er sigtet for at have sat ild til en bil på Langkærvej i Tilst 8. oktober, og bliver i dag fremstillet i grundlovsforhør i Aarhus.

Publiceret 15 October 2019 12:56