Psykolog dømt for sex med klient.

Psykolog dømt for sex med klient. Modelfoto: Adobe Stock

Psykolog i Risskov misbrugte sin stilling: Havde sex med klient

Landsretten har skærpet dommen i sagen om en 58-årig psykolog fra Risskov, som er kendt skyldig i at have misbrugt sin stilling til seksuel udnyttelse af klient

Af
Sofie Amalie Skovsager

Onsdag blev der sat punktum i en sag, da en 58-årig mandlig psykolog fra Risskov i landsretten blev dømt for at have udnyttet sin position til at have sex med en klient i en periode fra oktober 2016 til marts 2017.

Psykologen havde i byretten fået én måneds ubetinget og to måneders betinget fængsel og frakendt retten til at virke som psykolog i tre år.

Sagen blev anket til landsretten, der nu har skærpet dommen til ubetinget fængsel, så psykologen skal afsone alle de tre måneder. Det fastslås desuden, at han ikke må arbejde som psykolog i fem år.

Senioranklager ved Statsadvokaten i Viborg, Dorthe Thorhauge er tilfreds med dommen:

"Jeg er tilfreds med dommen. Han har jo fået skærpet sin straf efter min påstand. Det var det her, jeg gik efter," siger hun til TV2 Østjylland.

Den forurettede er lettet

TV2 Østjylland har talt med kvinden, som var selvmordstruet og derfor klient hos psykologen i Risskov:

"Jeg er helt vildt lettet. Jeg er allermest lettet over, at han fra i morgen ikke må have flere klienter, og at han nu ikke kan gøre flere klienter fortræd," siger hun til den regionale TV-station.

Hun forklarede i retten, at forholdet mellem hende og psykologen løbende ændrede sig fra at være professionelt til at være mere privat.

"Jeg ville gøre alt for den mand, og ville gøre alt for ikke at miste ham. Jeg var bange for, at han ville afbryde behandlingen [...] Jeg havde behov for nærvær, anerkendelse og for at føle mig elsket. Han havde magten over mig og kaldte mig sin private luder," forklarede hun i retten.

Rollespilsterapi

Op mod 800 sms-beskeder mellem psykologen og kvinden er en del af bevisførelsen, som indikerer, at psykologen havde et personligt og seksuelt forhold til sin klient.

I sms'erne står der blandt andet, at: 'Du skal smide tøjet i stuen og lægge dig bag mig i soveværelse' og 'Vil du give mig tantra-massage? Jeg kan nok ikke andet i aften'.

Psykologen foreslår desuden, at kvinden skal tage en veninde med, som han også vil have sex med.

Han forklarede i retten, at beskederne var en del af behandlingen:

"Hun var på grund af historier fra hendes fortid bange for blandt andet at blive voldtaget, så derfor skriver jeg sådan som rollespilsagtig terapi. Hun bliver udsat for ord og temaer, som hun tidligere har været udsat for. Men det var rollespil."

Publiceret 10 October 2019 15:19