Solcentret i Stavtrup lagde disse tre overvågningsbilleder på Facebook og bad forældrene til de unge personer på billederne om at henvende sig til solcentret, som ellers ville anmelde de unge for hærværk til politiet.

Solcentret i Stavtrup lagde disse tre overvågningsbilleder på Facebook og bad forældrene til de unge personer på billederne om at henvende sig til solcentret, som ellers ville anmelde de unge for hærværk til politiet. Skærmudskrift fra Facebook. Lokalavisen har sløret personerne på billederne, som var uslørede, da de blev lagt op.

Solcenter brød loven bevidst: Lagde billeder af unge hærværkere på Facebook

Gentagende problemer med svineri og hærværk fik solcenter til at offentliggøre billeder af unge, der havde begået hærværk

Af
Jeppe Rafn

Martin Rehder, der er ansat i solcenterkæden Tropic Sun, lavede mandag formiddag et opslag på en lokal Facebookside for beboere i Stavtrup. Her stod der, at solcentret i Stavtrup oplever gentagende problemer og hærvæk. Senest fredag aften havde fire unge begået hærværk, og derfor efterlyste solcentret forældrene til de fire unge. I opslaget var der tre uslørede overvågningsbilleder, hvor man tydeligt kan se fire unge opholde sig i solcentret.

"De unge i Stavtrup bruger nærmest solcentret som et opholdssted i frikvarterer og de sene arbejdstimer, hvor de spiser mad og hænger ud. Vi har været i dialog med skolelederen (Højvangskolen ligger lige overfor solcentret på torvet i Stavtrup), og det har hjulpet lidt, men ikke nok. De kommer både i 10- og 12-frikvartererne og køber slik i Rema og indtager det i solcentret. Det er et farligt svineri," fortæller Martin Rehder.

"Nogle ryger sågar hash, og vi har flere gange oplevet hærværk. Nu er det nok, og vi er nødt til at statuere et eksempel," forklarer Martin Rehder om baggrunden for at offentliggøre overvågningsbilleder af personer, velvidende at det er ulovligt.

"Vi er godt klar over, det er ulovligt, men jeg tænker, de gener, det medfører, er større end den bøde, vi vil få."

Forældrene på banen

I opslaget på Facebook står der, at solcentret vil anmelde fredagens hærværk til politiet, hvis ikke forældrene til de unge på billederne henvendte sig til solcentret.

Mandag aften havde to af de unges forældre henvendt sig, og Martin Rehder har derfor slettet billederne fra opslaget.

"Vi har en konstruktiv dialog med forældrene, så vi vil ikke politianmelde episoden. Nu må vi håbe, det spreder sig, at solcentret ikke er et sted, man skal opholde sig og lave dårlige ting. Hvis Stavtrup kan samle sig, så de unge ikke hænger ud i solcentret, har vi opnået det, vi vil," siger han.

Tropic Sun har flere solcentre i Aarhus udover centret i Stavtrup, som man overtog for et halvt års tid siden.

"Vi har ikke så store problemer de andre steder. Stavtrup har været en rimelig stor udfordring," siger Martin Rehder.

Opbakning

Opslaget på den lokale Facebookside for Stavtrup, der er en lukket gruppe, har fået mange reaktioner og kommentarer. Flere personer gør Martin Rehder opmærksom på, at det er ulovligt at offentliggøre overvågningsbilleder med personer på.

Flere andre bakker dog op om offentliggørelsen af billederne, og at solcentret på denne måde tilbyder en løsning, hvor politiet ikke bliver indblandet. Én person skriver endda, at han og en anden navngiven person vil være med til at dække beløbet, hvis solcentret skulle få en bøde for at offentliggøre overvågningsbillederne.

Publiceret 08 October 2019 13:03