Den dræbte kvinde blev fundet på fortovet.

Den dræbte kvinde blev fundet på fortovet. Foto: byrd/Rasmus Laurvig

Dræbte sin overbo med knive:

54-årig mand dømt til anbringelse

En 54-årig mand blev i Retten i Aarhus kendt skyldig i at have dræbt sin overbo med flere knivstik. Han skal nu anbringes på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid

Af
Sofie Amalie Skovsager

I går bragte Lokalavisen Aarhus en artikel om en 54-årig mand, som var tiltalt for drabet på sin overbo.

I dag blev manden kendt skyldig i at have dræbt sin overbo med flere knivstik. Han skal nu anbringes på psykiatrisk afdeling på ubestemt tid.

Den 6. december klokken 01.14 kontaktede den 54-årige mand politiet og fortalte, at han netop havde slået sin overbo ihjel. Da patruljen kom frem få minutter senere, fandt de en 56-årig kvinde på fortovet uden for lejlighedskomplekset med en kniv i halsen.

Mangeårig konflikt fik dødelig udgang

Manden blev sigtet for manddrab. I går forklarede han i retten, at parterne havde haft en mangeårig konflikt. Han havde på gerningsdagen forsøgt at snakke med hende ved at ringe på hendes dør. Da hun ikke havde åbnet døren ville han vente på, at hun kom hjem den pågældende nat, hvor han endnu en gang ville konfrontere hende med problemerne.

Da hendes bil kom kørende på parkeringspladsen gik han hende i møde med flere knive, hvor han endte med at dræbe hende med flere stik på krop og hals.

En mentalerklæring, som blev udført kort efter drabet, viste senere, at den 54-årige mand var sindssyg, og Retslægerådet anbefalede dom til anbringelse på psykiatrisk afdeling i stedet for fængselsstraf.

Anbringelsesdom skal forebygge lovovertrædelser

Den 54-årige mand nægtede sig skyldig ved gårsdagens retsmøde, idet han ikke kunne huske, at han slog kvinden ihjel.

Ved domsafsigelsen lagde dommeren vægt på, at den forurettede afgik ved døden som følge af flere knivstik, og at manden gennem en længerevarende periode havde haft et modsætningsforhold til kvinden.

Dommeren lagde desuden vægt på det alarmopkald, som manden foretog efter drabet, hvor han fortalte, at han havde slået hende ihjel. Derudover havde knivstikkene en voldsom karakter som beviser, at manden har haft til hensigt at slå hende ihjel.

Den dømte skal anbringes på psykiatrisk afdeling for forebyggelse af fremtidige lovovertrædelser og behandling af hans sindstilstand. Derudover skal han betale begravelsesomkostninger samt en erstatning til den afdøde kvindes mor, som hun havde et nært forhold til.

Østjyllands Politis anklager Dorthe Lysgaard er tilfreds med sagens udfald:

"Ud fra Retslægerådets vurdering af den 54-åriges mentale tilstand er jeg tilfreds med, at han nu skal anbringes på en psykiatrisk afdeling, og grundet sagens meget alvorlige karakter er der ingen længstetid på anbringelsen."

Den tiltalte og tiltaltes forsvarer Mette Lund Thomsen accepterede dommen.

Publiceret 01 October 2019 12:22