Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Fraskilt ægtemand idømt ubetinget fængsel for stalking af ekskone

En 54-årig mand er idømt fire måneders ubetinget fængsel efter at have overtrådt et tilhold mod sin ekskone 1.500 gange

Af
Sofie Amalie Skovsager

Onsdag blev en 54-årig mand dømt for adskillige gange at have sendt mails til sin ekskone, som han havde et tilhold mod, men også for at have sendt beskeder og billeder til parternes fælles mindreårige børn.

Manden skal nu afsone fire måneders ubetinget fængsel, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I januar 2019 fik manden et tilhold mod sin ekskone. Tilholdet blev overtrådt over 80 gange på få dage og førte til en anholdelse i august. Han blev fremstillet i grundlovsforhør 29. august for at have overtrådt tilholdet 1.200 gange. Retten valgte at løslade ham.

Få dage senere modtog politiet endnu en anmeldelse fra kvinden om 48 nye henvendelser fra den 54-årige mand. Manden blev atter anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, men løsladt af retten.

Anklager Jacob Gents kærede afgørelsen, og et par dage senere kom det frem, at landsretten omgjorde byrettens kendelsen. Han blev derfor varetægtsfængslet 5. september.

Nu har han så fået sin dom.

"Det er ekstremt krænkende og ubehageligt for en person at blive udsat for stalking af den her kaliber, og jeg er godt tilfreds med, at retten nu har besluttet, at manden skal i fængsel i fire måneder. I perioder har han sendt over 20 e-mails til kvinden om dagen, og det siger sig selv, at det har været en enorm belastning for hende," siger Jacob Gents.

Manden erkendte sig skyldig i alle forhold og modtog sin dom.

Publiceret 26 September 2019 09:25