Klistermærker med 'Hellere død end rød' og 'folkeforrædere' er sat på facaden af Spartakus Bogcafé i Studsgade i Aarhus C.

Klistermærker med 'Hellere død end rød' og 'folkeforrædere' er sat på facaden af Spartakus Bogcafé i Studsgade i Aarhus C. Foto: Spartakus Bogcafé

Hellere død end rød: Nynazister begår hærværk mod butik i Aarhus

Nynazister har hængt propaganda op på venstreorienteret bogcafé

Af
Jeppe Rafn

'Folkeforrædere.'

'Heller død end rød - Spartakus Bogcafé er en fjende af folket!'

Sådan står der på store klistermærker, som i nat blev klistret på døren og vinduer i Spartakus Bogcafé i Studsgade i Aarhus C.

"Det vidner om nogen, der ikke har ret meget at gøre godt med og er indskrænket i deres tankegang," siger Martin Christensen, som er en del af den forening, der står bag den aarhusianske bogcafé, som bliver drevet af folk på venstrefløjen.

Foto: Spartakus Bogcafé.

Det var ham, der havde dagens tjans i bogcaféen og som derfor opdagede hærværket, da han mødte i formiddag. Han fortæller, at det ikke er første gang, der er begået hærværk mod bogcaféen.

"I 2001 blev der smidt brosten og maling gennem butiksfacaden, så vi fik skiftet glasset ud med plast. Siden da er det sket nogle gange, at der for eksempel er lavet ridser og hængt hagekors på facaden," fortæller Martin Christensen.

Nynazister

Han har meldt hærværket til politiet, som kan begynde efterforskningen på hjemmesiden nordfront.dk.

Her kan man se billeder og læse, at det var en 'kampgruppe' fra Aarhus, som natten til onsdag klistrede den 'kommunistiske' bogcafé til med propaganda-budskaber.

I artiklen, der er skrevet af hjemmesidens 'redaktion', beskyldes Spartakus Bogcafé for at udsprede kommunistisk propaganda og være folkeforræddere, der splitter det nordiske folk.

Nordfront beskriver sig selv som en revolutionær nationalsocialistisk (nazistisk) kamporganisation.

"Vi er en bogcafé, der er udsprunget af kommunistiske studenter i 1975, og det har de lidt ondt i røven over," mener Martin Christensen fra Spartakus Bogcafé.

Publiceret 25 September 2019 19:23