Masser af politi på gerningsstedet på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V.

Masser af politi på gerningsstedet på Vilhelm Bergsøes Vej i Aarhus V. Arkivfoto: Øxenholt Foto

Stak sin hustru ihjel og tog billeder:

Retten idømmer ham 13 års fængsel og udvisning for bestandigt

En 36-årig tyrkisk statsborger fik i dag sin dom efter at have stukket sin hustru ihjel med 33 knivstik foran parrets børn

Af
Sofie Amalie Skovsager

drab I dag blev der sat punktum i den grufulde sag, hvor en 36-årig tyrkisk statsborger var tiltalt for at have dræbt sin hustru på Vilhelm Bergsøe Vej i Aarhus V. Drabet fandt sted, imens parrets tre fælles børn var til stede i lejligheden.

Retten i Aarhus idømte ham 13 års fængsel for at have dræbt sin kone med 33 knivstik. Han udvises af Danmark for bestandigt efter endt afsoning.

Manden bev desuden dømt til at betale erstatning til parrets fælles børn og til kvindens barn fra et tidligere ægteskab. Børnene er hver tilkendt et beløb for den lidelse og krænkelse, som tabet af deres mor har medført.

Retten var ikke i tvivl

Ifølge dommer Tine Rud var rettens afgørelse enstemmig.

Retten i Aarhus har især lagt vægt på antallet og karakteren af de knivstik, der er påført. Der er lagt vægt på de fotos, som tiltalte sendte til to personer på Messenger med teksten "Har slået horeungen ihjel. Endeligt".

Retten har desuden lagt vægt på flytningen af liget fra entré til badeværelse, rengøringen i lejligheden og tiltaltes passivitet i et par timer efter drabet, hvor han tog på legeplads med børnene, inden han kontaktede myndighederne. Der blev derudover lagt vægt på, at drabet foregik i familiens bolig med tre små børn til stede.

Ikke nødværge

Den drabsdømte har tidligere forklaret til retten, at han handlede i nødværge.

"Der er ikke tale om nødværge. Der er ikke nogen beviser, der støtter, at der har været et angreb fra afdødes side. Det kan ikke statuere nødværge, at man tror, at man bliver angrebet," forklarede dommer Tine Rud i retten.

Den 36-årige tyrkiske statsborger er fundet skyldig i drab med særlig voldsomhed, hensynsløshed og kynisme.

Forsvarer Haci Önal ankede dommen med påstand om frifindelse for drab og fremsendelse af billeder.

Publiceret 23 September 2019 15:30