Arkivfoto

Arkivfoto

Politirapporten:

12 personer sigtet i ny trafikkontrol i Aarhus V

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

Østjyllands Politi gennemførte torsdag aften i tidsrummet fra kl. 17.00 til kl. 23.00 en målrettet færdselsindsats i det vestlige Aarhus. Der blev standset 36 køretøjer, hvilket førte til 18 sigtelser fordelt på 12 personer.

Der blev givet fire sigtelser, heraf to klip og to betingede frakendelser af kørekortet, til bilister der kørte for hurtigt inden for byskiltet. Også uden for byen blev der givet fire sigtelser, inkl. fire klip, til bilister, der kørte for hurtigt, og en enkelt bilist fik en sigtelse og et klip i kortet for at køre for hurtigt på motorvejen.

Herudover blev der blandt andet givet tre klip i kørekortet for brug af mobiltelefon under kørsel, én kørte frem for gult/rødt lys, én foretog en ulovlig overhaling, én havde ikke noget kørekort og én havde ikke taget det med.

12 mobilklip i morgentrafikken

Østjyllands Politi har også fredag morgen været på gaden i forbindelse med ugens uopmærksomhedskampagne. I tidsrummet fra kl. 08.03 til kl. 09.12 stod betjentene ved Spanien i Aarhus, hvor 22 køretøjer blev standset. Det førte til fem klip for brug af mobiltelefon under kørslen og én sigtelse for manglende brug af sikkerhedssele.

Siden 10. september, hvor det blev muligt at give klip, har Østjyllands Politi givet 136 klip i kørekortet for brug af mobiltelefoner under kørslen.

Kniv i underbukserne og hash i bilen

To mænd på 20 og 27 år blev torsdag kl. 17.08 standset af en patrulje på Bispehavevej i Aarhus V. Betjentene fik mistanke om, at der var ulovlige stoffer i bilen, og den blev derfor ransaget, mens de to mænd blev visiteret. I bilen lå en pakke med hash, og i den 20-åriges underbukser lå en kniv, som han blev sigtet for at besidde.

Fundet af hashen fik politiet til at undersøge mændenes bopæle nærmere. Hjemme hos den 27-årige blev der fundet hash, kokain, skunk og ulovlige dopingpræparater. Derudover havde han en del kontanter liggende og en totenschlæger. Alt blev beslaglagt, og den 27-årige blev sigtet for at ville sælge narko og for at have ulovlige våben liggende.

26-årig mand afslørede selv gemt hash

En 26-årig mand forsøgte torsdag kl. 11.50 at snakke sig ud af det, da Østjyllands Politis specialpatrulje dukkede op på hans adresse i Sabro. Betjentene havde en mistanke om, at der var euforiserende stoffer på stedet, men det benægtede den 26-årige.

”I må gerne kigge, jeg har ikke noget,” udtalte han, mens han trak en skuffe ud – som der lå flere gram hash i. Om han havde glemt, at hashen lå der, eller hvad der fik ham til at åbne skuffen vides ikke. Men i hvert fald blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Færdsel

Torsdag kl. 8.10 skete der et færdselsuheld på en rasteplads på Silkeborgvej ved Årslev. En 34-årig mand kørte ind i en bil med en 49-årig mand bag rattet. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 17.50 blev en 27-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Storskovvej ved Ormslev. Da betjentene også fandt kokain og hash i bilen, blev han også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt et indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Niels W. Gades Vej i Aarhus C begået torsdag d. 19/9 kl. 12.24

Publiceret 20 September 2019 17:43