36-årig mand er anklaget for at have dræbt sin hustru med 33 knivstik.

36-årig mand er anklaget for at have dræbt sin hustru med 33 knivstik. Modelfoto: Adobe Stock.

Makaber drabssag: Anklager kræver 14 års ubetinget fængsel og udvisning

En 36-årig mand er sigtet for at stikke sin hustru ihjel med en køkkenkniv. Han hævder, at han handlede i nødværge

Af
Sofie Amalie Skovsager

Onsdag foregik det fjerde retsmøde i sagen, hvor en 36-årig mand er sigtet for at slå sin hustru ihjel med 33 knivstik på Vilhelm Bergsøes Vej i det vestlige Aarhus. Deres fælles mindreårige børn var til stede i lejligheden under drabet.

Manden er sigtet for drab og for at sende billeder af den dødeligt sårede kvinde til to personer på Messenger.

Sagens skærpende omstændigheder

Senioranklager Birgitte Ernst hævder, at børnenes tilstedeværelse under drabet er en af flere skærpende omstændigheder i den makabre drabssag.

Drab udløser normalt en fængselsstraf på 12 år, men Østjyllands Politis anklager kræver tiltalte idømt 14 års ubetinget fængsel og udvist med et indrejseforbud for bestandigt.

"Børnenes adfærd peger på, at de har set noget af det, der er sket. Det er ualmindeligt skærpende og taler for at udmåle en straf, der ligger mærkbart over de 12 år," sagde hun under dagens retsmøde i Retten i Aarhus.

Anklageren påstår, at drabet er planlagt og udført med en særlig hensynsløshed grundet de talrige knivstik på hele kroppen.

Den 36-årige tiltalte har forklaret, at han stak sin hustru med en køkkenkniv fem til seks gange i selvforsvar. Han nægter at have stukket flere gange.

Jalousidrab

Han erkender at have sendt billeder af den døende kvinde med teksten "Har slået horeungen ihjel. Endeligt" - men forklarer, at han sendte billederne for at vise, hvad der var sket, så de kunne skaffe hjælp.

Anklageren mener, at brugen af ordet "horeunge" afslører, at manden var jaloux over kvindens nye forhold:

"Billederne og teksten viser, at han var stolt af sin handling. Hans ære var ramt. Han må have været rasende, når han var i stand til at udføre sådanne handlinger," siger Birgitte Ernst.

Forsvarer kræver frifindelse

Forsvaren Haci Önal kræver frifindelse for alle forhold i sagen. Han hævder, at hans klient førte kniven, fordi han følte sig truet, og derfor har handlet i lovlig nødværge. Forsvareren forklarer, at billedteksten ikke nødvendigvis afslører årsagen til motivet:

"De (som billederne blev sendt til) troede ikke på, hvad der var sket, og de skulle overbevises, så de kunne hjælpe."

Haci Önal tilføjer, at den afdøde kvinde havde en ustabil personlighed og flere gange var henvist til psykiatrisk udredning, men at hun aldrig mødte op. Der er fremlagt flere beviser i sagen, hvor kvinden efter sigende skulle have udøvet vold over for sin mand.

Børnene skal adskilles

Ifølge forsvarer Haci Önal er udvisningsspørgsmålet i strid med Danmarks internationale forpligtelser og vil forhindre børnenes fremtidige forhold til deres far.

Børnene er anbragt på en institution i Vejle. Institutionen anbefaler, at børnene adskilles i tre forskellige plejefamilier, når der er fundet egnede familier.

Siden drabet har børnene besøgt deres far fem gange i fængslet. Alle møder er foregået med en tolk, fordi børnene taler dansk, og faren kun taler tyrkisk.

Ifølge anklageren har tiltalte en utrolig ringe tilknytning til børnene, fordi de ikke taler samme sprog.

"Det er vanskeligt at forestille sig at få forældremyndighed over børnene, som han ikke kan snakke med. Selvom det biologisk er hans børn, så er der ikke et eksisterende familieliv at tage hensyn til," forklarer Birgitte Ernst.

Der forventes at blive afsagt dom i sagen på mandag 23. september.

Publiceret 19 September 2019 11:54