Foto: Rigspolitiet

Bandemedlem blev fundet blødende efter knivstikkeri i Aarhus V: Nu skal han fem et halvt år i fængsel

24-årig bandemedlem fra Aarhus har fået en dom på fem et halvt års fængsel

Kort efter midnat, natten til mandag 11. marts, blev en 24-årig mand fundet blødende af politiet på Sandkåsvej i Aarhus V.

Politiet havde kort forinden fået en anmeldelse om slagsmål mellem flere personer.

Den 24-årige, der ifølge politiet er bandemedlem, var blevet stukket flere gange med kniv og blev kørt til behandling. Han blev hurtigt udskrevet, men blev anholdt et par dage senere og varetægtsfængslet.

Det skyldtes, at politiet under efterforskningen af episoden havde fundet en blodindsmurt skarpladt pistol i et buskads i nærheden af, hvor han var blevet fundet. Pistolen blev koblet til ham, og senere DNA-prøver viste, at det var hans blod, der var på pistolen.

Del af bandekonflikt

Den 24-årige mand har lige siden været varetægtsfængslet, og tirsdag 11. september var hans sag for Retten i Aarhus. Tiltalen lød på besiddelse af en skarpladt pistol under en verserende bandekonflikt, samt for i forening med flere andre at have forsøgt at begå grov vold i forbindelse med et sammenstød mellem to grupperinger.

Retten i Aarhus fandt det bevist, at den 24-årige, knivstikkeriet og våbenfundet kunne knyttes sammen med en bande og den konflikt, der på gerningstidspunktet var mellem to grupperinger. Derfor blev han dømt efter den såkaldte bandeparagraf, Straffelovens §81a, der som udgangspunkt fordobler straffen.

Dommen lød på fem et halvt års ubetinget fængsel.

”Det er særligt skærpende, når man som led i en voldelig bandekonflikt besidder en pistol med ammunition i det offentlige rum. Derfor er jeg tilfreds med, at den 24-årige både fik en længere fængselsstraf og et opholdsforbud,” siger anklager Cathrine Brunsgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Han nægtede sig skyldig og ankede dommen.

jr

Publiceret 11 September 2019 14:59