Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

48-årig får fængselsstraf og advarsel om udvisning, fordi han overværede voldeligt røveri og ikke greb ind

En 48-årig mand med somalisk statsborger tog del i røveri i Aarhus-lejlighed

En 48-årig somalisk statsborger er blevet idømt ti måneders ubetinget fængsel og har modtaget en advarsel om udvisning, efter han blev kendt skyldig i røveri mod en 33-årig mand.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Røveriet fandt sted i august 2017 i en lejlighed i Nørregade i Aarhus C, hvor den 48-årige og den 33-årige var med i et selskab, der også inkluderede en 34-årig mand.

Mændene havde været i byen sammen og sad nu sammen i lejligheden, hvor den 34-årige og den 48-årige pludseligt blev aggressive og truende overfor den 33-årige.

De to mænd forlangte at få den hans mobiltelefon og hævekort, og han fik blandt andet et slag i ansigtet. Den 34-årige truede med en kniv, som han ramte den 33-årige i hånden med.

Da den 33-årige forsøgte at flygte, løb mændene efter ham og hev ham ned fra den port, han prøvede at klatre over. Herefter sparkede og slog den 34-årige ham flere gange. Den 33-årige slap dog fra overfaldet uden alvorlige skader.

Efter overfaldet kontaktede den 33-årige politiet, og da han kendte identiteten på den 34-årige, fik politiet hurtigt fat i den ene gerningsmand. Han blev sidste år idømt fængsel i et år og tre måneder.

I forbindelse med afhøringerne af den 34-årige kom navnet på den 48-årige medgerningsmand frem, og han blev derfor også sigtet for røveriet. Nu har han fået sin dom.

I retten blev den 48-årige udover røveriet også dømt for at have medvirket til overfaldet, da den 33-årige forsøgte at flygte.

"Selvom den tiltalte ikke deltog fysisk i overfaldet, fandt retten ham alligevel skyldig i medvirken til overfaldet, fordi han så på og ikke greb ind undervejs. Jeg havde anmodet, at den 48-årige blev udvist, men overordnet set er jeg tilfreds med, at han fik en længere ubetinget fængselsstraf for sin anpart i røveriet," siger specialanklager Jan Østergaard.

Den 48-årige nægtede sig skyldig, men modtog dommen.

dp

Publiceret 09 September 2019 13:12