Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

53-årig har nu overtrådt tilhold mod ekskone 1.248 gange: "Jeg går gerne i fængsel for at have ret"

En 53-årig mand blev torsdag 29. august løsladt for overtrædelser af tilhold mod sin ekskone. I går blev han fremstillet i retten for yderligere overtrædelser af tilholdet

Af
Sofie Amalie Skovsager

overtrædelser Der skulle ikke gå en uge siden sin løsladelse, før en 53-årig mand fra det nordlige Aarhus atter overtrådte tilholdet mod sin ekskone.

I sidste uge blev han løsladt ved grundlovsforhør efter at have overtrådt et tilhold mod sin ekskone 1.200 gange, og nu har endnu en gang brudt sit tilhold. Onsdag 4. september blev manden igen fremstillet ved Retten i Aarhus efter at have brudt tilholdet yderligere 48 gange siden sin løsladelse seks dage forinden.

Sigtede har to børn sammen med sin 37-årige ekskone.

Ville bevise en løgn

Manden har ifølge sigtelsen sendt 48 beskeder til børnenes iPad. Tiltalte erkender samtlige forhold og forklarer, at han under grundlovsforhøret blev irriteret og ærgerlig over nogle fremlagte udsagn vedrørende sin ekskone, som han mente skulle være falske.

"Hun har misinformeret myndighederne for at stille mig i et dårligt lys. Jeg ville bevise, at det blot er endnu en af hendes løgne," forklarede han i retten.

Sigtede erkender, at han var beruset, da han sendte beskederne, men at der var en særlig grund til at reagere.

"Jeg går gerne i fængsel for at have ret. Jeg vidste, at det var endnu en overtrædelse, og at jeg ville blive varetægtsfængslet, hvis jeg skrev igen, men jeg følte et behov for at bevise, at hendes forklaring var løgn, og det fik jeg tydeligt bevist," tilføjede han.

Beskeder var til ekskonen

Tiltalte havde sendt 48 beskeder til børnens iPad siden sin løsladelse for mindre end en uge siden. Beskederne indeholdte billeder, video og tekstbeskeder. Sigtede erkender, at beskederne var indirekte henvendt til ekskonen, hvilket blandt andet kunne ses på sproget og indholdet i beskederne.

Østjyllands Politis anklager krævede en fængselsstraf blandt andet grundet den åbenlyse gentagelsesrisiko og efterforskningen i sagen. Dommeren valgte dog at løslade den 53-årige mand med en betinget dom.

Anklagemyndighedernes anklager kærede endnu en gang rettens afgørelse til landsretten.

Publiceret 05 September 2019 14:15