Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Fraskilt ægtemand overtrådte tilhold mod ekskone 1.200 gange

53-årig mand løsladt ved Retten i Aarhus for adskillige overtrædelser af tilhold over for sin ekskone

Af
Sofie Amalie Skovsager

En 53-årig mand, der bor i den nordlige del af Aarhus, blev torsdag fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aarhus, hvor politiet krævede ham varetægtsfængslet for vedvarende chikane.

Manden er sigtet for adskillige gange at have overtrådt et tilhold mod sin tidligere ægtefælde og samlever, en 37-årig kvinde. Sammen har de to børn.

Han fik i januar i år et tilhold mod ekskonen, men er sigtet for at have overtrådt tilholdet ved vedvarende chikane på e-mail. Ifølge sigtelsen har han fra januar til 21. august sendt hende cirka 1.200 e-mails, selvom han havde forbud mod at kontakte hende.

Utroskab og psykisk vold

Den 53-årige mand forklarede i grundlovsforhøret, at hans daværende kone indledte et seksuelt forhold til en kollega, som varede i seks måneder. Parret blev skilt i 2017 og flyttede fra hinanden et år senere. Ekskonen søgte her om fuld forældremyndighed over børnene, hvilket han accepterede, fordi han ville undgå en konflikt.

Ifølge den 53-årige mand gennemlevede han en hård periode i sit liv med utroskab og psykisk vold fra ekskonens side. Det pressede ham til at sige sit job op på grund af sygefravær og resulterede i, at han kom ud i et alkoholmisbrug. Det var især, når han drak, at han bombarderede hende med e-mails.

"Jeg var klar over konsekvenserne, men jeg fandt det nødvendigt at kommunikere disse ting til min ekskone. Jeg har aldrig truet eller spioneret hende, men bedt om at få forældremyndighed tilbage for mine børns skyld," sagde han i retten.

Anholdelse en øjenåbner

Den 53-årige forklarede, at det var en øjenåbner for ham at blive anholdt og tilbringe natten i detention op til dagens grundlovsforhør.

Han garanterede over for dommeren, at chikanen ikke ville gentage sig, og dommeren valgte at løslade manden, imens sigtelsen opretholdes.

Østjyllands Politis anklager kærede rettens afgørelse til landsretten baseret på de mange lovovertrædelser og gentagelsesrisikoen.

Publiceret 29 August 2019 16:30