Retten i Aarhus. Foto: Danni Paulsen

Retten i Aarhus. Foto: Danni Paulsen

"Til fare for andre mennesker":

25-årig røver og voldsmand idømt anbringelse

Mand, der begik røveri i Åbyhøj, skal på institution for mentalt handicappede

En 25-årig mand fra Aarhus er i retten blevet idømt anbringelse på en institution for personer med mentale handicap efter røveri, flere tilfælde af vold og trusler mod forskellige personer.

Det oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I maj 2018 begik han røveri mod et supermarked i Åbyhøj. Her stak han af med flere varer fra butikken, og undervejs slog han en mand i ansigtet som prøvede at standse ham, ligesom han med en kniv truede nogle medarbejdere, der fulgte efter ham.

Det lykkedes ham til sidst at undslippe, og Østjyllands Politi offentliggjorde samme dag overvågningsbilleder fra supermarkedet.

Det gav hurtigt bonus, da flere borgere kontaktede politiet med navnet på den 25-årige, som blev anholdt og senere varetægtsfængslet for røveriet.

Nu er han blevet dømt røveriet, og oven i hatten blev det til domme for en række voldsepisoder gennem det seneste halvandet år. Blandt andet har han slået en dørmand i hovedet, truet flere betjente og fængselsbetjente og truet og slået en kvindelig bekendt.

Den 25-årige er blevet vurderet til at have været sindssyg i gerningsøjeblikket og skal ifølge dommen nu tvangsanbringes på ubestemt tid.

"Han har ved en lang række episoder begået grov kriminalitet, som har været til fare for andre mennesker. Med de udtalelser, der ligger fra retslægerådet, er jeg meget tilfreds med, at retten fulgte min påstand om, at den 25-årige skulle anbringes," siger senioranklager Jakob Beyer.

Den 25-årige erkendte forholdene og modtog dommen.

dp

Publiceret 23 August 2019 09:18