Politiet gør klar til at føre en af de tiltalte ind i Retten i Aarhus forud for dagens retsmøde.

Politiet gør klar til at føre en af de tiltalte ind i Retten i Aarhus forud for dagens retsmøde. Foto: Jeppe Rafn

Retsreportage: Familiefar nægter at stå bag overfald på gravid kvinde

26-årig mand nægter sig skyldig i overfald på kvinde, han skulle have gjort gravid, som skulle få hende til at foretage en abort

Af
Jeppe Rafn

Mandag formiddag blev der i Retten i Aarhus afholdt det andet ud af fem retsmøder i en spektakulær sag mod otte personer, der er tiltalt for at have planlagt et overfald på en ung gravid kvinde fra Aarhus. Formålet med overfaldet var ifølge anklageskriftet at få hende til at abortere sit otte uger gamle foster.

I dag var det tid til afhøring af den 26-årige mand, der formodes at være far til barnet, og som ifølge en anden af de tiltalte - en 25-årig kvinde - er sagens bagmand. Den 25-årige kvinde forklarede i det første retsmøde, at den tiltalte havde fået hende og tre veninder til at overfalde den gravide kvinde ved en sø i Brabrand, hvor han havde fået to andre kvinder til at lokke hende ud.

Kender ikke den gravide kvinde

Den 26-årige mand, der er gift og bor med sin kone og to børn i Brabrand, nægter imidlertid ethvert kendskab til den unge kvinde, han skulle have gjort gravid.

Da han nogle dage efter overfaldet blev anholdt og fremstillet i grundlovsforhør, fortalte han, at han vidste, hvem hun var, men aldrig havde talt med hende, ikke været sammen med hende og ikke haft sex med hende. Han havde ingen forklaring på, hvorfor hun skulle lyve om det, men han formodede, hun ville forsøge at skabe spild i hans ægteskab.

Tre dage før overfaldet var han blevet konfronteret af sin svoger med rygter om, han skulle have gjort kvinden gravid. I grundlovsforhøret fortalte han, at han havde tilbudt at tage en blodprøve for at bevise sin uskyld.

Ikke hyret tæskehold

Det kom frem ved dagens retsmøde, hvor anklageren læste op, hvad den 26-årige mand havde sagt i grundlovsforhøret, der fandt sted 11. maj i år.

Ved dagens afhøring i Retten i Aarhus fastholdt han sin forklaring og benægtede, han skulle have hyret et tæskehold og arrangeret et overfald på den gravide kvinde for at stoppe rygterne.

”Nej, nej, jeg tog det ikke så tungt,” svarede han i retten.

Hævnakt

Anklageren konfronterede ham derefter med den 25-årige medtiltalte kvindes forklaring, som han selv havde hørt ved det første retsmøde i fredags. Hun havde forklaret, de havde mødtes flere gange, og at han havde spurgt, om hun ville samle et tæskehold for at afstraffe den gravide kvinde.

”Det har jeg ingen forståelse for. Det passer jo ikke.”

Hvorfor kommer hun med sådan nogle beskyldninger, spurgte anklager Jakob Beyer.

”Jeg har taget hende og hendes veninde i butikstyveri i april, og jeg har tidligere givet hende karantæne på et diskotek, jeg har arbejdet,” svarede den tiltalte, der arbejder som butiksvagt og dørmand.

Så det var en hævnakt?

”Ja, jeg var selv i chok over hendes forklaring.”

Den 25-årige kvinde forklarede ved fredagens retsmøde, at hun havde kendt den 26-årige mand i flere år, og at hun følte, hun skyldte ham en tjeneste, fordi han flere gange havde hjulpet hende ud af alvorlige kniber. Denne forklaring stod i stærk kontrast til hans forklaring på deres bekendtskab:

”Jeg ved, hvem hun er, men kender hende ikke og har ikke været kammerat med hende.”

Snapchat

Anklager Jakob Beyer hev derefter fat i politiets undersøgelser af de tiltaltes telefoner for at bevise, den 26-årige tiltalte mand skulle have været i kontakt med både offeret og flere af de andre tiltalte, han angiveligt skulle have hyret til at udføre overfaldet.

Teleundersøgelserne viser, at der i dagene op til overfaldet var foretaget seks Snapchat-opkald fra offerets telefon til den tiltaltes telefon. Han nægter dog at have en profil med det navn, der blev nævnt i retten, og at have ført telefonsamtaler med hende.

Undersøgelserne har ifølge anklageren ligeledes påvist telefonisk kontakt mellem den 26-årige og flere af de andre tiltalte i sagen, som han nægter at kende og have snakket med. Han forklarede det med, at han jævnligt udlåner sin telefon til kammerater og venner, hvis de lige står og mangler en telefon.

Da hans forsvarer Mette Grith Stage fik lejlighed til at udspørge sin klient, opsummerede hun hans forklaring på opkaldene med, at der må være sket det, at nogle er logget ind på hans telefon, hvilket han bekræftede.

Efter afhøringen af den 26-årige mand fortsatte mandagens retsmøde med afhøring af en 24-årig pige, der var en del af tæskeholdet, som overfaldt den gravide kvinde. Lokalavisen følger op på denne afhøring i en senere artikel.

Kvinden har aborteret

Det er endnu ikke kommet frem under retsmøderne, hvad der skete med den gravide kvinde og hendes foster. Lokalavisen har dog talt med flere kilder, der fortæller, at kvinden fik en abort. Aborten skulle dog ikke være fysisk fremprovokeret af overfaldet, hvor hun blandt andet fik peberspray i ansigtet og blev slået flere gange i maven.

Fem af de otte tiltalte mangler at blive afhørt i sagen, hvor der er planlagt yderligere tre retsmøder, inden der efter planen afsiges dom 1. oktober. Efter afhøring af de fem tiltalte skal den gravide kvinde, der blev overfaldet, og andre vidner afhøres i Retten i Aarhus.

Ariklen er blevet redigeret klokken 19.06.

Publiceret 19 August 2019 18:32