Foto: Danni Paulsen

Foto: Danni Paulsen

Somalisk mand idømt fængsel og udvisning:

Kendt skyldig i over 1.000 narkohandler

Aflytninger og overvågning har fældet en meget aktiv pusher i Aarhus

En 21-årig somalisk mand blev fredag idømt tre et halvt års fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt, efter han blev kendt skyldig i over 1.000 narkohandler.

Handlerne foregik fra april til november sidste år, hvor den 21-årige løbende solgte kokain til over 100 forskellige personer i Aarhus, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Den 21-årige sendte hyppigt tilbud om kokain ud via sms'er til en kontaktliste med potentielle købere. Blev der svaret tilbage, aftalte køber og sælger et sted i Aarhus, hvor de kunne mødes, så kokainen kunne skifte hænder.

På et tidspunkt fik Østjyllands Politis specialpatrulje kendskab til handlerne og mobiltelefonen. Via aflytninger og overvågning fik de skaffet beviser mod den 21-årige, som blev anholdt i starten af november sidste år.

I forbindelse med sagen har betjente fra Østjyllands Politi været på besøg hos over 100 forskellige personer, som alle er blevet sigtet for at købe kokain af den 21-årige. En stor del af dem er unge mænd og kvinder, som ikke var kendt politiet i forvejen.

Omfattende efterforskning

Specialanklager Dorte Lysgaard er tilfreds med dommen til den 21-årige mand.

"Det er et meget omfattende efterforskningsarbejde, der har banet vejen for dommen. Der er foretaget en stor mængde handler, som politiet har dokumenteret systematisk, og det førte til, at den tiltalte tilstod og blev dømt for at have solgt omkring et kilo kokain i portioner af 0,5 gram. Jeg er tilfreds med, at han blev idømt en længere fængselsstraf og udvist," siger anklageren.

De mange købere af kokainen har typisk fået bøder på mellem 3.000-8.000 kroner.

Østjyllands Politi oplyser, at man fortsat vil have stort fokus på narkobude, som bringer stoffer ud til købere på gaden.

dp

Publiceret 16 August 2019 11:21