Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Planlagde grusomt gruppeoverfald:

Far og syv andre prøvede at få kvinde til at abortere

Otte unge i alderen 20-26 år tiltalt for voldeligt overfald mod gravid kvinde

Af
Danni Paulsen

Fredag indledes en straffesag ved Retten i Aarhus mod i alt otte unge i alderen 20-26 år.

De er tiltalt for vold af særligt rå, brutal eller farlig karakter og trusler.

5. maj skulle de ifølge anklagemyndigheden have begået et særdeles groft overfald mod en ung, gravid kvinde nær Skjoldhøjkollegiet i det vestlige Aarhus. Formålet med overfaldet var angiveligt at få kvinden til at abortere sit få uger gamle foster.

"Hun blev eksponeret med peberspray og deodorant i ansigtet og herefter trukket i håret, slæbt hen ad jorden, tildelt flere lussinger, knytnæveslag, spark og tramp på hele kroppen, herunder i hovedet og i maven, til dels liggende og mens hun blev fastholdt. Alt med henblik på at få hende til at abortere sit cirka otte uger gamle foster," lyder det i anklageskriftet.

De otte tiltalte tæller tre mænd og fem kvinder. Gruppens ældste, en 26-årig mand, skulle angiveligt være far til det ufødte barn, og skal man tro anklagerne, så var han på ingen måde interesseret i at blive far.

"Vi ved, hvor du bor"

Forud for overfaldet den 5. maj skulle han have truet offeret ved at sige, at "hun skulle se at få fjernet det barn og aldrig tale om det til nogen, eller ville hun ødelægge hans liv, og han ville ødelægge hendes, eller det der er værre."

Efter overfaldet ved Skjoldhøjkollegiet skulle den 26-årige mand, der også er tiltalt for at køre rundt med en totenschlæger i Gellerupparken, igen have fremsat trusler mod moderen til sit ufødte barn.

"Hvis du går videre med det her og heller ikke får fjernet det barn, så sker der mere. Vi ved, hvor du bor," skulle den 26-årige have sagt.

Ifølge anklageskriftet skulle overfaldet have fundet sted klokken 23 den 5. maj, og anklagemyndigheden mener at kunne bevise, at gruppen forud havde afholdt planlægningsmøder i et skovområde ved Skjoldhøjkollegiet, og at yderligere én endnu ukendt gerningsmand skulle have deltaget.

Den ukendte person skulle samtidig have medbragt en "kamplignende hund" til det planlagte overfald.

Om hunden blev brugt i overfaldet, ønsker anklagemyndighedens Jakob Beyer ikke at uddybe. Han ønsker i det hele taget ikke at kommentere sagen, før retsmøderne.

Sagen er berammet til i alt seks retsmøder.

Publiceret 14 August 2019 07:54