Ung kvinde fik forkert nøgle til lejlighed, hun havde betalt indskud til.

Ung kvinde fik forkert nøgle til lejlighed, hun havde betalt indskud til. Modelfoto: Adobe Stock

Fik forkert nøgle: 20-årig narret til at betale 15.000 kroner til falsk udlejer i Aarhus

Mand lokkede ung kvinde til at betale indskud for lejlighed, der var hans egen

En 20-årig kvinde blev i sidste uge narret til at betale 15.000 kroner i indskud for en lejlighed i Aarhus.

Problemet var, at ham hun betalte pengene til, ikke ejede lejligheden, men var ude på at snyde hende, hvilket i første omgang lykkedes. Det oplyser Østjyllands Politi.

Han havde reageret på et opslag på Facebook, hvor den unge kvinde søgte bolig i Aarhus. De mødtes til en fremvisning i lejligheden, hvorefter han forlangte at få indskud på 15.000 kroner kontant med det samme, fordi han tidligere var blevet snydt.

Kvinden betalte og fik nøglen, men da hun i weekenden tog kontakt til udlejeren for at se lejligheden igen, kunne det 'uheldigvis' ikke lade sig gøre. Hun tog alligevel ud til lejligheden og fandt ud af, at nøglen ikke passede i døren. Døren var dog ikke låst, og inde i lejligheden stødte hun på den 25-årige udlejer, som ifølge politiets oplysninger forsøgte sig med forskellige søforklaringer.

Hun ringede derfor til politiet, som kort efter anholdte manden, der indrømmede, han havde snydt hende. Det var ikke hans lejlighed, men en han selv havde lejet, så den 25-årige mand er sigtet for bedrageri.

Østjyllands Politi opfordrer boligsøgende til at være kritisk særligt omkring studiestart, hvor kriminelle udnytter de studerendes iver efter at finde en lejlighed.

jr

Publiceret 13 August 2019 18:29