Bilforhandlere ankalget for hvidvaskning.

Bilforhandlere ankalget for hvidvaskning. Modelfoto: Adobe Stock

Bilforhandlere i Aarhus anklaget: Har solgt biler for 40 millioner kontant

Erhvervsdrivende må ikke tage imod over 50.000 kroner kontant

To bilforhandlere i Aarhus skal i dag i Retten i Aarhus i en straffesag, der handler om hvidvaskning af penge.

Ifølge anklagemyndigheden har de solgt biler for 40 millioner kroner fordelt på 147 salg. Det skriver Ritzau ifølge Nordjyske.dk.

Problemer er, at de har solgt bilerne kontant, for erhvervsdrivende må som udgangspunkt ikke tage imod beløb på over 50.000 kroner i kontanter.

Den ene bilforhandlers advokat Peter Secher vil ikke udtale sig konkret om sagen inden retssagen. Men han mener, at der er noget galt med loven.

"Problemstillingen er, at der er visse typer af forretning, hvor man per automatik tager imod kontanter, eksempelvis ved grænseoverskridende bilhandel. Hvis man handler med tyskere, har man et problem, for der er en eller anden form for ventetid på, at din transaktion går i gennem. Hvis du rejser til Tyskland for at købe en bil, kan det ikke nytte noget, at du står med nøglerne i bilen og er klar til at køre, hvis du ikke kan betale med det samme. Derfor har mange bilhandlere en hel legitim interesse i, at handlen kan foregå kontant," siger Peter Secher til Ritzau ifølge Nordjyske.dk.

Hans klient erklærer sig uskyldig.

Hvis bilforhandlerne bliver kendt skyldig, straffes de med bøde.

jr

Publiceret 12 August 2019 07:15