Arne Nielsen fik heldigvis kontakt til tre tilfældige badegæster, som hjalp med at få Klavs Gravesen op på båden, og så blev der ringet efter en ambulance.

Arne Nielsen fik heldigvis kontakt til tre tilfældige badegæster, som hjalp med at få Klavs Gravesen op på båden, og så blev der ringet efter en ambulance. Foto: Øxenholt Foto

Arne var den store redningsmand:

Hvorfor har politiet bare glemt mig?

Det undrer både Arne Nielsen og Klavs Gravesen, at det kun var de tre badegæster, som politiet takkede

Af
Jonas Wrede Hansen

De tre badegæster, der skyndte sig at svømme ud til Arne Nielsen for at hjælpe ham med at redde Klavs Gravesen, blev for nylig hædret af Østjyllands Politi.

Hør om bådturen, der var ved at udvikle sig til en tragisk drukneulykke, i første afsnit af podcasten 'Historier fra Aarhus' herunder:

Det skete ved et arrangement, hvor politidirektør Helle Kyndesen og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen overrakte en dusør på et mindre kontantbeløb til de tre hverdagshelte fra Aarhus. Arne Nielsen slår fast, at han ikke havde klaret det den dag på havet sidste år uden de tre personers hjælp, men han forstår dog ikke, hvorfor politiet ikke også har takket ham.

"Jeg forstår ikke, hvor i kæden jeg er blevet tabt," fortæller han til Lokalavisen Aarhus og fortsætter:

"Jeg skal ikke underkende de tre personers hjælp, men jeg føler lidt, at jeg i politiets fortælling bare er blevet glemt."

Han har nemlig ikke modtaget hverken en tak eller en dusør for sin indsats, selvom han blev afhørt af politiet kort tid efter episoden.

Ekstraordinære indsatser

Venne Klavs Gravesen, der altså var ham, som blev reddet fra at drukne, undrer sig også over, at Arne Nielsen ikke er blevet hædret af politiet på samme måde som de tre andre.

"Den store redningsmand er jo Arne. Det var godt, de tre personer kom, men havde det ikke været for Arne, så havde jeg ikke siddet her i dag," fortæller han.

Hos politiet vil man ikke kommentere på den specifikke sag, men man vil gerne forklare, hvorfor man vælger at hædre nogle borgere.

"Det er vores mulighed for at påskønne en indsats, som er helt ekstraordinær. Det er noget, vi gør af og til, og så bliver der gjort noget højtideligt ud af det, hvor vi så kan møde de personer, der er indstillet," fortæller Jesper Bøjgaard Madsen, politiinspektør hos Østjyllands Politi, til Lokalavisen Aarhus.

Tæt på at gå galt

Det var en juni-dag sidste år, at Klavs Gravesen kom i nød på havet ved Risskov. Han hoppede i vandet fra vennen Arne Nielsens båd for at tage en dukkert, men kort tid efter fik han et ildebefindende. Arne Nielsen fik bjærget Klavs Gravesen hen til båden og herfra fik han tilkaldt hjælp fra tre badegæster, som befandt sig på stranden.

De tre badegæster fik hjulpet Arne med at få Klavs op på båden, og herefter blev der ringet efter en ambulance. Det reddede Arne Nielsens liv.

Han blev efterfølgende kørt til Aarhus Universitetshospital i Skejby, hvor han blev undersøgt og kort tid efter udskrevet.

Publiceret 23 July 2019 20:54