Arkivfoto.

Aarhusiansk cyklist endte i detentionen:

Kørte om natten uden lys og ville ikke sige sit navn

En 22-årig mand fra Aarhus startede med at få påtale for manglende lys, men endte i detentionen, da han ikke ville oplyse sin identitet

En 22-årig mand husker nok at oplyse sin identitet, næste gang politiet spørger om den. Natten til tirsdag måtte han nemlig en tur i detentionen, da han gentagne gange nægtede at fortælle politiet, hvem han var. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Det hele begyndte med, at en patrulje klokken 02.14 bemærkede en mand, der var i færd med at sætte sig op på en cykel uden lys ved Vestergade i Aarhus. Patruljen tog kontakt til manden og mindede ham om at trække cyklen, når der nu ikke var noget lys på, hvilket manden indvilligede i, og patrulje kørte videre. Patruljen var dog ikke nået langt væk, før betjentene kunne se, at manden alligevel satte sig op på cyklen og kørte i retning mod Janus La Cours Gade.

Patrulje vendte derfor om og kørte efter manden for at sigte ham for overtrædelse af færdselsloven. Patruljen mistede i første omgang manden af syne, men fandt cyklen smidt i en hæk. Patruljen kørte rundt for at lede efter manden, som kort efter blev fundet gående på Vester Allé. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven ved at have kørt på cykel uden lys på, mens det var mørkt.

Men manden nægtede at have kørt på nogen cykel og kendte heller ikke noget til, at han kort tid forinden af selvsamme patrulje skulle have fået besked på ikke at cykle uden lys på. Og da han blev bedt om at identificere sig, blev han opfarende og nægtede at følge betjentenes anvisninger. Han blev gentagende gange gjort opmærksom på, at han ifølge retsplejeloven har pligt til at oplyse sine generalier til politiet, men da han fortsat nægtede dette, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af denne lov, oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

I forbindelse med visitation af manden fandt betjentene dog hans kørekort og fandt på den måde frem til hans identitet. Den 22-årige mand fra Aarhus endte med at tilbringe et par timer i detentionen.

jwh

Publiceret 23 July 2019 18:26