Foto: Google Street View

Cyklist måtte springe for livet under politijagt i Aarhus C

Politiet efterlyser den cyklist, der i sidste måned måtte springe for livet, da en bilist forsøgte at flygte fra politiet

"Vi efterlyser en cyklist, der måtte springe for livet."

Sådan indleder Østjyllands Politi et opslag, som søndag formiddag blev delt på Facebook. I opslaget efterlyser politiet en cyklist, der natten til lørdag 29. juni måtte springe for livet, da en bilist flygtede fra politiet i Mejlgade.

Episoden begyndte med, at en af politiets patruljer spottede en bil, der var i færd med at samle nogle personer op i krydset ved Skolegyde og Skolebakken i det centrale Aarhus kort efter klokken 03.00. Patruljen havde mistanke om, at der var tale om en pirattaxa og ville gerne standse bilen. Føreren af bilen ville dog ikke tale med politiet, og det førte til en eftersættelse i høj fart ad Skolebakken, ind ad Sankt Olufs Gade og videre ad Mejlgade.

I Mejlgade opstod den farlige situation med cyklisten, da bilen i høj fart kørte ned ad den smalle gade, hvor der kom en cyklist kørende fra sidegaden ved Graven.

"Cyklisten måtte springe af cyklen og undgik med nød og næppe at blive ramt af bilen, der på intet tidspunkt satte farten ned," lyder det i Østjyllands Politis opslag på Facebook.

Kort efter var bilen tæt på at kollidere med en anden bil i krydset ved Rosensgade, hvorefter føreren standsede bilen, og politiet fik anholdt den 22-årige fører og hans 28-årige kammerat.

De blev begge sigtet for blandt andet at have forvoldt fare for cyklistens liv eller førerlighed. Det er i den henseende, at politiet ønsker at komme i kontakt med cyklisten, der måtte springe for livet. Han var nemlig forsvundet fra stedet, da betjentene havde fået anholdt de to mænd, og han har heller ikke siden henvendt sig til politiet. Betjentene havde bemærket, at cyklisten var en dansk udseende mand på ca. 20-25 år, han var iført gråt tøj og cyklede på en sort cykel.

Østjyllands Politi kan kontaktes på telefon 114.

jwh

Publiceret 22 July 2019 15:02