Arkivfoto.

Arkivfoto.

Politiet ophæver visitationszone i Aarhus og åbner klublokaler

Fra fredag klokken 12 er der ikke længere visitationszone i Aarhus

Østjyllands Politi har besluttet at ophæve visitationszonen i Aarhus samt genåbne klublokalerne på Kappelvænget 8. Det sker efter, at der i en længere periode har været ro i området, hvor to grupperinger er i konflikt med hinanden, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

”Vi træffer få bandemedlemmer i området, og når vi visiterer, finder vi meget sjældent våben. Samtidigt har der den seneste tid været relativt roligt derude, så vi vurderer, at der ikke længere er grundlag for at benytte visitationszonen i vores indsats mod banderne,” siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i pressemeddelelsen.

Politiet har tidligere registreret bandeaktivitet omkring klublokalerne på Kappelvænget 8, og de blev derfor lukket af hensyn til borgernes sikkerhed. Nu bliver lokalerne igen tilgængelige, men politiet vil stadig holde nøje øje med, hvad der foregår på stedet.

Indsats fortsætter

Østjyllands Politi vurderer dog fortsat, at der er en igangværende bandekonflikt, og politiets indsats fortsætter derfor på anden vis.

”Vi vil blive med at have øget patruljering i området, og vores efterforskning af bandemedlemmerne stopper selvfølgelig heller ikke. Derudover har vi stort fokus på vores forebyggelsesarbejde. Eksempelvis er vi meget opmærksomme på nogle af de unge i området, som måske kunne føle sig fristet af bandemiljøet. Her har vi et rigtig godt samarbejde med kommune og foreninger,” fortsætter politiinspektøren i pressemeddelelsen.

Siden visitationszonen blev genindført 21. juni, har Østjyllands Politi foretaget 50 visitationer og fundet ni våben – en pistol, et oversavet jagtgevær, fire knive/stikvåben, to slagvåben og en peberspray.

jwh

Publiceret 19 July 2019 11:28