Arkivfoto.

Politirapporten:

Aggressiv mand anholdt på banegården i Aarhus

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 18-årig mand blev natten til onsdag klokken 1.51 anholdt på banegården i Aarhus og sigtet for at forstyrre den offentlige orden. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Politiet blev tilkaldt af vagter på stedet, som tilbageholdte den 18-årige, da han ifølge dem var truende og aggressiv.

Den 18-årige mand råbte da også flere ukvemsord af sted mod patruljen, der kom frem, og det endte derfor med, at han fik håndjern på og blev kørt på politistationen, fremgår det af døgnrapporten.

Døgnets øvrige hændelser

Stjal fiskekonserves og slog vagt

Et forsøg på tyveri udviklede sig pludseligt til forsøg på røveri, da en 29-årig mand gjorde voldsomt modstand under en tilbageholdelse i et supermarked på Skt. Knuds Torv i Aarhus. En butiksdetektiv opdagede kl. 16.45, at den 29-årige tog nogle dåser med fiskekonserves og en juice, som han forsøgte at liste ud af butikken. En vagt, der var blevet alarmeret, stod klar ved udgangen, men manden blev voldsom, da han blev konfronteret med tyveriet.

Ifølge vidner smed den 29-årige varerne fra sig, slog vagten i hovedet og kradsede ham. En betjent, der egentligt havde fri, var tilfældigvis kunde i butikken, og han kom ilende til og hjalp med at tilbageholde manden. Kort efter kom en patrulje og anholdt den 29-årige, som blev sigtet for forsøg på røveri.

Stjal taske og blev anholdt

En 55-årig kvinde blev tirsdag anholdt og sigtet for at have stjålet en taske fra en butik på Klostergade i Aarhus. En medarbejder opdagede kl. 12.18, at kvinden forsvandt ud af butikken med en skuldertaske uden at betale. Da medarbejderen stod alene i butikken, ville hun ikke følge efter men ringede til politiet. Inden patruljen nåede frem fik medarbejderen øje på kvinden, der befandt sig på Klostertorvet. Politiet fandt derfor med det samme frem til den 55-årige kvinde, der havde tasken på sig. Hun blev anholdt og sigtet på stedet.

Arkivfoto.

Arkivfoto.

Butikstyv tilbageholdt på udlændingeloven

En 35-årig mand blev tirsdag kl. 11.35 sigtet for butikstyveri, efter at personalet i en butik i Bruuns Galleri i Aarhus havde tilkaldt politiet. Medarbejderne opdagede, at den 35-årige havde stjålet et ur, og de fik ham til at blive på stedet, indtil patruljen kom frem. Da den 35-årige er udenlandsk statsborger, der har ulovligt ophold i Danmark. Derfor bliver han nu tilbageholdt på Udlændingeloven, indtil det er blevet vurderet, om han kan udsendes.

Hidsig gratist nægtede at give sit navn til kontrollører

En 18-årig mand blev tirsdag kl. 14.29 så vred på nogle kontrollører i en bus i Lystrup, at politiet endte med at blive tilkaldt. Manden havde ikke købt billet, og da kontrollørerne stod af med ham på Lystrup Centervej og bad om hans id for at give ham en bøde, blev han aggressiv og forsøgte at gå fra stedet. Han nægtede også at give sit navn til dem og virkede truende. Da politiet kom frem

Kvinde slog på vinduer med kæp

En 55-årig kvinde skabte tirsdag omkring kl. 17.00 meget uro på Europaplads i Aarhus. Flere borgere blev utrygge ved kvinden, der gik og råbte, mens hun slog løs på tilfældige vinduer med en kæp. Den 55-årige var også noget hidsig, da politiet kom frem og mente ikke, at de skulle blande sig i, hvad hun lavede. Det var patruljen dog uenig i, og de anholdt hende og sigtede hende for at forstyrre den offentlige orden.

Færdsel

Tirsdag kl. 7.42 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Brendstrupgårdsvej i Aarhus N.

Tirsdag kl. 19.32 skete der et færdselsuheld på Nørrebrogade i Aarhus C. En 64-årig mandlig bilist kørte sammen med en bil ført af en 25-årig kvinde, hvorefter han kørte fra stedet. Han blev dog senere standset af politiet og sigtet for at overhale over en spærreflade og for ikke at overholde sine forpligtelser ved et færdselsuheld. Ingen af parterne kom umiddelbart noget til, og der skete kun mindre materiel skade.

Tirsdag kl. 23.55 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Kridthøjvej i Højbjerg. Han havde en klump hash i bilen, som han også blev sigtet for at besidde.

Onsdag kl. 00.41 blev en 43-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Bøgeskov Høvej i Viby.

Indbrud

• På Strandborgvej i Risskov begået fredag d. 5/7 kl. 12.00

• På Søndre Ringgade i Aarhus C begået tirsdag d. 16/7 mellem kl. 12.00 og kl. 12.10

• På Dortesvej i Brabrand begået mellem lørdag d. 29/6 kl. 17.00 og tirsdag d. 16/7 kl. 13.00

• På Marselisvej i Aarhus begået mellem onsdag d. 10/7 kl. 11.00 og tirsdag d. 16/7 kl. 13.10

• På Stadion Allé i Aarhus C begået torsdag d. 11/7 kl. 15.00

Publiceret 17 July 2019 15:57