Arkivfoto.

Politirapporten:

Bilist flygtede fra politiet og ramte pæl

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En patrulje fik natten til mandag omkring klokken 1.00 øje på en bil ved Skejbycentret i det nordlige Aarhus, som kørte noget usikkert. Da de kørte efter bilen, satte føreren farten op og i krydset Skejbygårdsvej/Randersvej kørte den mistænkelige bil over for rødt. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

Det fik patruljen til at tænde de blå blink, men bilisten standsede ikke af den grund. I stedet satte han farten voldsomt op og nåede blandt andet at køre i den forkerte færdselsretning, inden han mistede kontrollen over sin bil i krydset Vorregårds Allé/Nydamsvej. Her skred han ud og ramte ind i en lysregulering, der blev ødelagt.

Patruljebilen standsede bagved, men bilisten skyndte sig ud af den ramponerede bil og fortsatte nu sin flugt til fods med en af betjentene i hælene. En hundepatrulje i nærheden kom til, og da de satte deres hund fri, stoppede flugten hurtigt. Hunden løb lynhurtigt manden op og standsede ham i en privat have på Jævndøgnsvej.

Da betjentene fik fat i den 27-årige bilist, virkede han særdeles påvirket af narko, og han blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel. Derudover blev han sigtet for:

Kørsel frem for rødt lys, kørsel med alt for nedslidte dæk, manglende agtpågivenhed i trafikken, kørsel mod færdselsretningen, ikke at overholde sine forpligtelser ifb med et færdselsuheld og for ikke at efterkomme politiets anvisninger.

Døgnets øvrige hændelser

Færdsel

Søndag klokken 16.38 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringgade/Paludan-Müllers Vej i Aarhus V. En 22-årig kvindelig bilist svingede til venstre og ramte ind i en bil ført af en 29-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Mandag klokken 1.36 blev en 22-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Nydamsvej i Aarhus N.

Indbrud

• På Sejrøgade i Aarhus C begået mellem tirsdag d. 9/7 kl. 22.00 og søndag d. 14/7 kl. 10.00

• På Højager i Hjortshøj begået mellem lørdag d. 13/7 kl. 22.00 og søndag d. 14/7 kl. 12.00

• På Frodesvej i Åbyhøj begået søndag d. 14/7 kl. 14.16

• På Kastanievej i Viby begået mellem lørdag d. 13/7 kl. 15.00 og søndag d. 14/7 kl. 21.50

• På Havkærvej i Tilst begået mandag d. 15/7 kl. 4.35

jwh

Publiceret 15 July 2019 17:13