Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Langt fra ambulance-hjælp:

15-årig pige faldt om med hjertestop - Reddet af hjerteløbere

To hverdagshelte sørgede for, at 15-årig pige overlevede hjertestop på Helgenæs

Af
Danni Paulsen

Får man akut brug for lægehjælp på halvøen Helgenæs i det sydligste Djursland, kan man være ilde stedt med meget lange responstider for ambulancerne.

Heldigvis er de lokale ildsjæle gode til at hjælpe hinanden, og det var netop den hjælpsomhed, der onsdag aften reddede en blot 15-årig piges liv.

Pigen faldt klokken 18.20 pludselig om bag Dagli'Brugsen i Kongsgårde med hjertestop.

Heldigvis var en flok hverdagshelte klar til at ile den unge pige til undsætning.

"Vi er en flok hjerteløbere herude. Alarmen gik på Hjerteløber-app'en, og hurtigt kom der to unge fyre og to andre fra vores område til stedet," fortæller brugsuddeler Melle Roed, der selv er hjerteløber, men på det tidspunkt var i Thorsager.

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

De to unge fyre fik pigens hjerte i gang igen med en hjertestarter.

"Vores hjertestarter hænger på brugsen, så hun var heldigvis ikke særligt længe uden ilt. Det var rigtig dejligt," siger Melle Roed, der har fået at vide, at den 15-årige skulle have været en meget aktiv pige.

"Et fantastisk system"

En lægebil og ambulance kom til stedet og overtog behandlingen af pigen, indtil der blev rekvireret en lægehelikopter, der kunne fragte hende hurtigt til Aarhus Universitetshospital.

Og hjerteløbernes forbilledlige indsats har formentlig reddet pigens liv.

"Hun overlevede og ligger på intensiv afdeling lige nu, har jeg fået at vide. Så indtil videre er der heldigvis liv i hende," fortæller brugsuddeleren dagen efter redningsaktionen.

Hvem de to unge fyre er, ved Melle Roed ikke. Hun tror, de er sommerhusgæster, der var på det rette sted på det rette tidspunkt, og som ikke tøvede et sekund med at hjælpe.

De kørte fra stedet, da pigen var stabiliseret, men Melle Roed priser sig lykkelig over, at de og mange andre i området har meldt sig som hjerteløbere.

"Det er et fantastisk system, som virker helt vildt godt. Den app er simpelthen guds gave til dem, der lægger sig ned og glemmer at trække vejret."

Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

Publiceret 11 July 2019 11:23