Arkivfoto.

Politirapporten:

Bilist flygtede fra politiet og kørte galt

Her er uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 23-årig mand bilist endte med at køre galt og forårsage skader på tre andre biler, da han natten til mandag forsøgte flygte fra politiet. Det oplyser Østjyllands Politi i døgnrapporten.

En patrulje satte efter manden klokken 00.21, da de så, at han i krydset mellem Marselis Boulevard og Tøndergade i det centrale Aarhus brød færdselsreglerne ved at køre, hvor der er udkørsel forbudt.

Den 23-årige satte dog farten op i stedet for at holde ind til siden, og med en patruljebil bag sig brød han en del færdselsregler under jagten. Blandt andet kørte han over for rødt, over for ubetinget vigepligt og imod færdselsretningen.

På Ingerslev Boulevard endte turen, da han ramte ind i en parkeret bil, der blev skubbet ind i to andre biler. Her blev den 23-årige anholdt.

Det viste sig, at han ikke havde noget kørekort, og da han tilmed virkede påvirket, blev han sigtet for kørsel uden førerret, narkokørsel, for ikke at efterkomme politiets anvisninger samt en række færdselsforseelser. I bilen fandt betjentene en klump hash, som han også blev sigtet for at besidde, og under visitationen sikrede han sig en sigtelse for brud på knivloven, da der lå en kniv i hans underbukser.

Døgnets øvrige hændelser

Ældre ægtepar narret af falsk kommunemedarbejder

En 84-årig kvinde og en 86-årig mand fik søndag klokken 16.00 besøg i deres lejlighed på Dybedalen i Aarhus V af en kvinde, der udgav sig for at være fra kommunen. Med sig havde kvinden en æske fra Meny med tre stykker smørrebrød, som hun tilbød parret.

Den fremmede kvinde opholdt sig i kort tid i lejligheden, inden hun sagde, at hun ville hente en frugtkurv til parret. Kvinden kom dog aldrig tilbage, og efterfølgende kunne beboerne konstatere, at der var stjålet et større kontantbeløb fra en taske, som lå i stuen.

Ægteparret mistænker, at en anden person har sneget sig ind i lejligheden, mens de blev afledt af kvinden.

Kvinden beskrives som:

• Sydeuropæisk af udseende, brun hud

• Ca. 30-40 år

• Talte dansk med accent

• Iført lyseblå jakke

Østjyllands Politi opfordrer til, at man forholder sig meget kritisk over for fremmede personer, der vil ind i ens hjem. Udgiver gæsten sig for at være fra en offentlig myndighed eller et firma, så bed om at se id og lav evt. et kontrolopkald til deres arbejdsplads for at tjekke historien.

18-årig mistede penge og hash efter ransagning af bil

En patrulje fattede natten til mandag klokken 2.00 mistanke til en bil, der holdt på Havkærvænget i Tilst. Bag rattet sad en 18-årig mand, som betjentene fik mistanke til havde stoffer på sig. Under en ransagning af bilen fandt politiet en plade hash, og den 18-årige blev fundet i besiddelse af et større kontantbeløb.

Begge dele blev beslaglagt, og en del af pengene gik til en bøde, som han havde "glemt" at betale.

Den unge mand blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

Færdsel

Søndag kl. 16.00 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Vestre Ringgade i Aarhus V. En 29-årig mandlig bilist blev påkørt bagfra med relativ lav fart af en anden bil, da han holdt i krydset.

Den anden bil kørte videre fra stedet, uden at føreren gav sig til kende. Den 29-årige kom umiddelbart ikke til skade ved sammenstødet. Østjyllands Politi har oplysninger på ejeren af den anden bil og efterforsker nu episoden nærmere.

Indbrud

• På Jyllands Allé i Aarhus C begået søndag d. 7/7 kl. 14.35

• På Brobjergvej i Egå begået søndag d. 7/7 kl. 3.00

• På Rungstedvej i Aarhus C begået mellem tirsdag d. 2/7 kl. 11.00 og søndag d. 7/7 kl. 15.45

• På Dybedalen i Aarhus V begået søndag d. 7/7 kl. 16.00

jwh

Publiceret 08 July 2019 21:03