Foto: Østjyllands Politi

Tre aarhusianere reddede mand fra druknedøden

Østjyllands Politi har uddelt dusører til borgere for heltemodige gerninger

Onsdag modtog nogle af hverdagens helte i Østjylland en stor tak og dusør for deres heltemodige gerninger. Dusørerne, der er på et mindre kontantbeløb, blev overrakt af politidirektør Helle Kyndesen og chefpolitiinspektør Klaus Arboe Rasmussen, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Blandt de hverdagsheltene var aarhusianerne William Zeuthen Schjødtz, 33 år, Didde Schjødtz Brodersen, 31 år, og Henrik Hvidbjerg Thomsen, 24 år, som for et år siden var den helt store årsag til, at en mand ikke druknede. På stranden i Risskov blev de pludselig opmærksomme på en mand, der havde fået et ildebefindende, mens han var ude og svømme fra en båd, han havde sejlet i. De tre reagerede øjeblikkeligt og hoppede i vandet og svømmede ud til manden og båden. De fik i fællesskab bragt manden tilbage i sikkerhed i båden, og så snart de var på land igen ringede de til Alarmcentralen. Manden havde måske ikke overlevet, hvis ikke de tre havde reageret, som de gjorde.

Også 34 årige Troels Bille Haugstrup fra Højbjerg fik en dusør onsdag for at have guidet politiet frem til en indbrudstyv. De to 11-årige drenge fra Skødstrup Linus Andreasen Staunstrup og Jakob Rohde Mejer fik også en dusør for deres heltemodige gerning, der sidste år førte politiet frem til mand, som i sin bil både havde narko, våben og indbrudsværktøj liggende i sin bil.

”Vi vil gerne anerkende borgernes ekstraordinære indsats og betydningsfulde hjælp, der har været afgørende i disse forskellige situationer. Vi håber, at dusørerne kan være et ekstra klap på skulderen og en inspiration til andre, der måtte havne i lignende situationer,” siger politidirektør Helle Kyndesen i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 27 June 2019 10:56