Politirapporten:

Narkobilist løbet ned efter biljagt i Bispehaven

Uddrag fra Østjyllands Politis døgnrapport

En 20-årig mand trådte hårdt på speederen, da en patrulje natten til tirsdag kl.okken 02.40 ville standse ham på Ryhavevej i Aarhus V.

Patruljen satte efter, indtil de nåede Bispehavevej, hvor bilisten standsede, sprang ud af sin bil, hoppede hen over politibilens kølerhjelm og fortsatte flugten til fods ind over et græsareal.

En rapfodet betjent løb efter og indhentede ham efter nogle hundrede meter. Den 20-årige blev lagt i håndjern og blev sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Da han virkede påvirket og var frakendt kørekortet, blev han også sigtet for narkokørsel og for at køre uden førerret.

Bandemedlemmer varetægtsfængslet

Østjyllands Politi fremstillede tirsdag middag to mænd på 18 og 19 år i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. De sigtes begge for besiddelse af skydevåben på et offentligt sted under særligt skærpende omstændigheder. Politiet fandt tilbage i maj en skarpladt pistol i et buskads i Aarhus V. Sporene på pistolen ledte senere frem til de to mænd, der blev anholdt tirsdag morgen.

Det er politiets vurdering, at mændene er medlemmer af en af de aarhusianske bander, som i øjeblikket er i konflikt i med hinanden.

Begge blev varetægtsfængslet i fire uger. Den en nægtede sig skyldig, den anden ville ikke udtale sig.

Kvik borger ledte politiet til knojern

En 20-årig mand blev mandag kl. 18.35 sigtet for at bryde våbenloven, da en patrulje fandt et knojern gemt i et bagagerum i en bil tæt på Hasle Torv. Årsagen til, at politiet fandt frem til knojernet var, at et kvikt vidne ringede ind, da han så den 20-årige stå og øve slag i luften med våbnet på.

Borgeren kunne fortælle, at manden smed knojernet om bag i bilen og satte sig ind sammen med nogle andre mænd. Kort efter ransagede en patrulje bilen, hvor de fandt knojernet, som de beslaglagde. Takket været vidnet kunne politiet også koble knojernet til den 20-årige mand.

Butikstyv tog tre stjålne bluser på

En 18-årig mand forsøgte mandag kl. 15.53 at smugle flere stykker stjålet tøj ud af Salling i Aarhus. En vagt fattede mistanke til manden, da han gik ind i et prøverum med en kæmpe bunke tøj. Da den 18-årige kom ud igen, så han noget tykkere ud, end da han gik ind, så vagten holdt ham tilbage ved udgangen.

Det viste sig, at den 18-årige havde taget et par af butikkens bukser på inde under sine egne, ligesom han under sin egen bluse havde taget to nye poloer og en trøje på, som tilhørte Salling. Politiet blev tilkaldt, og manden blev sigtet for tyveri, og modtog en straksbøde, da han ikke er dansk statsborger og ikke har fast bopæl i Danmark.

Kunde hjalp med at tilbageholde butikstyv

En kunde i Aldi på Nordbyvej i Viby greb resolut ind, da han mandag kl. 8.34 så en medarbejder kæmpe for at holde en butikstyv tilbage. Kunden løb hen og hjalp med at holde tyven fast, indtil politiet kort efter dukkede op.

Her blev en 33-årig mand anholdt og sigtet for butikstyveri, da han havde snuppet en flaske Aperol, som han havde forsøgt at løbe ud af butikken med. Takket være en kvik kunde og medarbejder lykkedes det dog ikke.

Færdsel

lMandag kl. 8.45 skete der et færdselsuheld i krydset Rådhuspladsen/Park Allé i Aarhus C. En 87-årig mandlig cyklist svingede til højre og ramte ind i en 51-årig kvindelig fodgænger. Kvinden slog hovedet og blev kørt til tjek på skadestuen. Den 87-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Mandag kl. 12.32 skete der et færdselsuheld i krydset Ringvej Syd/Sønderhøj i Viby. En 19-årig mandlig bilist mistede herredømmet over sin bil og ramte ind i en lygtepæl. Han kom umiddelbart ikke til skade ved uheldet.

Mandag kl. 20.02 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Fredensvej i Viby.

Mandag kl. 23.04 blev en 23-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Studsgade i Aarhus C. I bilen lå der noget hash og MDMA, som han blev sigtet for at besidde.

Indbrud

Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Aarhus:

• På Hejrebakken i Brabrand begået mellem fredag d. 21/6 kl. 9.00 og mandag d. 24/6 kl. 13.45

• På Ryvej i Hasle begået mandag d. 24/6 kl. 23.27

Publiceret 25 June 2019 19:02