Drabet fandt sted i en lejlighed på Skovhøj i Hasselager. Foto: Øxenholt Foto

Foto: Øxenholt Foto

66-årig mand dræbte bekendt med 11 knivstik:

Nu har han fået sin dom

Retten i Aarhus kendte 66-årig mand fra Hasselager skyldig i manddrab på en 40-årig bekendt

Tirsdag faldt der ved Retten i Aarhus dom i en drabssag fra Hasselager i det sydlige Aarhus.

Den 66-årige drabstiltalte blev kendt skyldig i manddrab og blev idømt 11 års fængsel, oplyser Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Senere i dag kan du læse en reportage fra retssagen på aarhus.lokalavisen.dk.

Drabet fandt sted i september sidste år i en lejlighed i Hasselager.

Ifølge den 66-årige kom de to parter op at skændes, og den 40-årige begyndte at slå løs på ham. Den 66-årige forklarede, at han på et tidspunkt følte sig så truet, at han tog en kniv, der lå i nærheden, og stak den 40-årige flere gange.

Den 66-årige ringede selv til 112, og en retsmediciner konstaterede senere, at den 40-årige var stukket ihjel med 11 knivstik. Den tiltalte erkendte at have stukket den 40-årige, men erklærede, at det var sket i nødværge, og den 66-åriges forsvarer påstod derfor frifindelse.

Retten valgte dog at følge anklagemyndighedens påstand om fængselsstraf for manddrab.

"Jeg mener ikke, man kan tale om nødværge, når man stikker et andet menneske 11 gange med en kniv. Der er ingen tvivl om, at den 66-årige blev udsat for vold af den afdøde inden, og derfor fik han faktisk også en mindre strafnedsættelse. Jeg er dog tilfreds med, at retten var enig med mig i, at der var tale om drab, og at den tiltalte fik en lang fængselsstraf," siger senioranklager Birgitte Ernst.

Den 66-årige udbad sig betænkningstid i forhold til at anke.

dp

Publiceret 25 June 2019 14:59