Foto: Øxenholt Foto.

Aarhusianer sigtet for sankthans-brøler:

Bål skyld i gårdbrand

Et sankthans-bål var formentlig skyld i gårdbrand søndag aften i Beder

Af
Jonas Wrede Hansen

Ilden fik søndag aften godt fat i en gård på Elmosevej 99 i Beder. En fjerdedel af gårdens tag nedbrændte således, før brandvæsnet fik kontrol over branden. Det oplyser Østjyllands Politi.

"Der er tale om en meget gammel og ubeboet landejendom, så hverken mennesker eller dyr var på noget tidspunkt i fare," fortæller Janni Lundager, kommunikationsrådgiver hos Østjyllands Politi, til Lokalavisen Aarhus.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 21. 37 søndag aften, og det var formentlig et sankthans-bål, der var skyld i gårdbranden.

"Det er en gruppe mennesker, som bor i nærheden, der har lavet et sankthans-bål tæt på. Da de synes, de er færdige, lader de bålet brænde ned. De bliver så opmærksomme på, at der er rigtig meget røg ovre fra gården. Det er formentlig bålet, der har antændt den. Det tyder de foreløbige undersøgelser i hvert fald på. Det giver også mening i forhold til vindretningen," fortæller Janni Lundager til Lokalavisen Aarhus.

Derfor valgte politiet efterfølgende at sigte den 46-årige mand, der var ansvarlig for sankthans-bålet. Han er sigtet for at være uforsigtig med ild.

"Der skal være 30 meter fra et bål til bebyggelse. Det var kun 20 meter fra deres bål hen til gården, så derfor vælger vi at sigte ham," forklarer Janni Lundager.

Politiet forlod stedet klokken 23.10, imens brandvæsnet fortsatte med at slukke ilden.

Publiceret 24 June 2019 09:54