Fra 21. juni til 21. juli er der genindført visitationszone i det markerede område.

Fra 21. juni til 21. juli er der genindført visitationszone i det markerede område. Illustration: Østjyllands Politi

Efter to skudepisoder: Visitationszone genindføres i Aarhus

Visitationszone skal hjælpe med at få våben væk fra gaden og skabe tryghed for borgerne

Østjyllands Politi har genindført visitationszone i et større område i Aarhus, der i grove træk afgrænses af Viborgvej i vest, Randersvej i øst, Nørre Allé i syd og Ringvejen/Herredsvej/Kappelvænget mod nord.

Det sker på baggrund af to skudepisoder i denne uge og et våbenfund ved Kappelvænget. Ved den ene episode blev to mænd ramt af skud.

”De seneste episoder har vist os, at banderne nu igen er begyndt skrue op for deres aktiviteter og går rundt med våben i området. Vi havde i en periode rigtig god gavn af en visitationszone, og vi vurderer, at det værktøj igen kan hjælpe os med at få våbnene væk fra gaden og skabe tryghed for borgerne,” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Synligt politi i området

Ud over indførslen af visitationszonen har Østjyllands Politi lukket et klubhus på Kappelvænget 8, fordi der igen er registreret en del bandeaktivitet omkring huset, og der er blevet affyret skud og fundet våben på grunden.

”Med de aktiviteter vi har set omkring klubhuset den seneste tid, så frygter vi, at stedet kan blive et mål for angreb. Derfor lukker vi det af hensyn til borgernes sikkerhed,” siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

Han understreger, at lukningen af klubhuset og visitationszonen ikke alene kan sætte en stopper for uroen.

”Selv om der har været ro i området den seneste tid, har vi løbende efterforsket banderne, og en række bandemedlemmer sidder enten varetægtsfængslet eller har fået dom. Dét arbejde fortsætter vi naturligvis med. Vi vil fortsat også patruljere synligt rundt i området, og vores mobile politistation vil være i kvarteret hen over weekenden, så beboerne derude nemt kan komme i kontakt med os og tage en snak med vores betjente, ” siger Michael Kjeldgaard.

Visitationszonen løber foreløbigt frem til og med den 19. juli kl. 19.00 og bevirker, at politiet uden begrundet mistanke kan visitere alle personer inden for zonen.

Lukningen af klubhuset på Kappelvænget 8 betyder, at det fra fredag 21. juni 2019 kl. 19.00 er forbudt for alle personer at opholde sig i klubhuset på Kappelvænget 8 i Aarhus V. Foreløbigt gælder forbuddet frem til 5. juli kl. 19.00. En overtrædelse af forbuddet straffes som udgangspunkt med 60 dages fængsel, men det kan komme til at koste en fængselsstraf på to år.

jr

Publiceret 21 June 2019 20:15