Foto: Rigspolitiet

Vanvidsbilist torpederede to biler, og hans hund bed betjent og tilfældig borger

Bilist påkørte flere biler i forsøget på at stikke af fra politiet

Østjyllands Politi søger vidner til en episode tirsdag eftermiddag i et nordlige Aarhus, hvor en 25-årig bilist kørte uforsvarligt og overtrådte adskillige færdselsregler på flugt fra politiet.

En patrulje fik øje på bilisten, som betjentene var klar ikke havde noget kørekort, på Paludan-Müllers Vej og satte efter ham med blink på. I stedet for at standse satte han farten op for at prøve at slippe væk fra patruljen.

I krydset Jens Baggensens Vej/Katrinebjergvej kørte han direkte ud i krydset uden at standse for ubetinget vigepligt, og på Hvidkløvervej kørte han op over fortovet og ramte ind i en parkeret bil. På Jordbrovej mistede han kontrollen over bilen og ramte ind i to parkerede biler.

Nu kunne bilen ikke køre videre, men han flygtede videre til fods sammen med sin hund.

Han blev dog indhentet af patruljen, der klokken 16.52 fik ham overmandet og anholdt. Hunden blev aggressiv og bed en tilfældig borger på gaden og en betjent, inden den blev indfanget og kørt til et internat.

Den 25-årige virkede påvirket af alkohol og stoffer, og han blev både sigtet for narko- og spritkørsel, ligesom han blev sigtet for køre uden førerret. Derudover blev han sigtet for vanvidskørsel ved at have forvoldt fare for andres menneskers liv, og han blev sigtet for flere alvorlige færdselsforseelser og for ikke at have styr på sin hund. Tæt ved anholdelsesstedet fandt politiet en pose med kokain, som den 25-årige også blev sigtet for at besidde. Mandens mor blev sigtet for at have overladt sin bil til en person uden kørekort.

Østjyllands Politi vil meget gerne høre fra vidner til vanvidskørslen, særligt personer der har oplevet kørslen på tæt hold og eventuelt har måtte undvige bilen. Den 25-årige kørte i en sølvgrå Hyundai og kørte ad Jens Baggesens Vej mod nord/nordøst, krydsede Katrinebjergvej, kørte ad Kløvermarksvej og forulykkede på Jordbrovej lige for enden af Rødkløvervej.

Oplysninger kan gives til Østjyllands Politi på telefon 114.

jr

Publiceret 12 June 2019 00:00