Modelfoto.

Hætteklædte indbrudstyve omringet af politi: Fanget på fersk gerning

Fire mænd brød ind i virksomhed og stjal værktøj for omkring 25.000 kroner, inden de blev fanget af politiet

Af
Jeppe Rafn

Sydøstjyllands Politi modtog tirsdag klokken 22.58 en anmeldelse om indbrud på virksomheden Scan Underlay på Bizonvej 2 i Skovby. Her var der gået en tyverialarm, og på virksomhedens udendørs videoovervågning kunne der ses flere hætteklædte personer rende rundt, og der holdt en mørk bil.

"Vi var meget hurtigt fremme med flere patruljer og hundepatruljer og fik personerne omringet. De forsøgte at stikke af, men tre af dem blev anholdt på virksomhedens grund, mens en fjerde blev anholdt på en mark lige sydfor," fortæller politikommisær Lars Elmstrøm fra Sydøstjyllands Politi, der fik hjælp af patruljer fra Østjyllands Politi.

Tyvene havde opbrudt en port ved et læsseområde og havde været inde i et værkstedsområde og forsynet sig med diverse værktøj som bitssæt, stiksav, vinkelsliber og en industristøvsuger til en anslået værdi af 25.000 kroner. I bilen blev der også 49,5 gram hash og to gram skunk, som personerne vil blive sigtet for besiddelse af.

De fire anholdte kommer alle fra Aarhus. Det drejer sig om tre mænd fra Viby på 32, 33 og 34 år og en mand fra Aarhus C på 38 år.

De har i nat været anbragt i detention i Vejle og fængslet ved Enner Mark, men er ved at blive hentet ind til afhøring. Flere af dem er i forvejen kendt for berigelseskriminalitet, så det er muligt, at politiet vil fremstille dem i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Opdatering: Politiet har vurderet, at der ikke er grundlag for at fremstille nogle af de fire mænd i grundlovsforhør. Tre af dem har erkendt indbruddet, mens den fjerde nægter. Føreren af bilen var desuden frakendt kørekortet.

Publiceret 12 June 2019 10:33